Cat de periculos este virusul H1N1. Dupa aproape doua luni de la aparitia si mediatizarea primelor cazuri de gripa porcina, acum stim ca virusul H1N1 nu este chiar atat de periculos precum s-au temut la inceput oficialii din sanatate din lumea intreaga, desi in aceste zile Organizatia Mondiala a Sanatatii se pregateste sa declanseze nivelul 6 si ultimul de alerta in cazul unei pandemii. Potrivit specialistilor citati de revista "Time", procentul mic de cazuri de deces din cauza virusului de tip A (H1N1) se explica prin faptul ca acesti pacienti au avut probleme medicale pre-existente, care s-au complicat si le-au provocat moartea din cauza patrunderii in organism a noului virus, scrie Romania libera.

Dinti de Hollywood cu foite de portelan. Dintii cu strungareata mica, cei ciobiti ori cu pete pot fi facuti sa arate precum ale unor vedete de la Hollywood cu ajutorul fatetelor de portelan. Acestea nu sunt tocmai ieftine, insa efectul lor este de-a dreptul spectaculos. Pentru un singur dinte, o fateta costa intre 200 si 400 de euro, in functie de „pretentiile” cabinetului dentar. Stomatologii avertizeaza insa ca sunt situatii in care aceste metode de infrumusetare nu sunt eficiente, scrie EvZ.

Cum sa ne mentinem silueta cu inghetata. Inghetata este dulcele cel mai putin daunator pentru silueta, in special daca este vorba de cea la cornet, cu vanilie si o glazura simpla de ciocolata. Nutritionistii spun ca la acest produs putem apela cu incredere pe tot parcursul anului si, cu atat mai mult, vara, fara sa ne temem pentru aspectul nostru fizic. Medicii atentioneaza insa ca inghetata pe bat este mai concentrata de obicei decat cea la cornet si este, in principiu, mai calorica, scrie Gandul.

Barbatii numai muschi au parte de mai mult sex, dar platesc un pret. Barbatii costelivi au motiv sa se bucure – ce-i drept, mai mult in stilul “capra vecinului”... Cu toate ca e de-acum lucru dovedit stiintific ca barbatii “numai muschi” atrag mai multe femei in pat, acest avantaj il platesc cu un sistem imunitar mai slab dezvoltat si cu o pofta de mancare pe masura gabaritului.William Lassek, specialist in psihologie evolutionara la Universitatea Pittbsurgh, din statul american Pennsylvania, este de parere ca tocmai acestui pret evolutionar ii datoram faptul ca nu toti barbatii din zilele noastre arata ca Incredible Hulk, scrie Romania libera.

Implantul care aduce sunetele. Copiii hipoacuzici isi pot redobandi auzul cu ajutorul unui dispozitiv care imita urechea umana.Copiii diagnosticati cu surditate in primii cinci ani de viata se pot vindeca cu ajutorul implantului cohlear. Operatia este decontata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. In general, surditatea este fie congenitala, fie se poate dobandi in primii ani de viata, spun specialistii. Pierderea auzului are drept cauza factorul genetic doar atunci cand unul sau ambii parinti sunt surdomuti, scrie Adevarul.

Aloe vera tine stresul la distanta. Aloe vera este una dintre sursele naturale vegetale de vitamina B12 si contine multe minerale vitale in procesul de crestere. Aceasta planta asigura, in acelasi timp, buna functionare a organelor interne. „Aloe vera are proprietati antiinflamatoare, astringente, emoliente, antibacteriene si antivirale. In cosmetica este folosita pentru a calma pielea iritata, eczemele, arsurile si ranile superficiale”, spune consultantul in frumusete Dana Sota. Specialistul completeaza ca aceasta planta contine vitaminele C si E, zinc si polizaharide, care stimuleaza procesul de refacere a pielii, scrie Gandul.

Barfa face bine sanatatii, avem dovada! Un studiu realizat in Statele Unite, la University of Michigan, au gasit raspunsul, sau un posibil raspuns, la intrebarea: de ce o barfa cu o prietena face minuni pentru starea de spirit a unei femei? Tentativa de raspuns, intemeiata pe un amplu studiu coordonat de cercetatoarea Stephanie Brown, ar fi ca organismul unei femei care se simte foarte aproape, pe plan emotional, de o prietena, produce mai mult progesteron, un hormon care induce senzatia de bine si reduce anxietatea si stresul, scrie Romania libera.