Botox pentru prostata. Injectiile cu botox in prostata vindeca simptomele provocate de inflamarea acestei glande, potrivit unui studiu realizat de o echipa internationala de cercetatori. Aceasta substanta declanseaza un proces numit apoptoza, in cadrul caruia celulele glandei se autodistrug. Oamenii de stiinta au facut cate o injectie cu toxina botulinica celor 37 de voluntari - barbati care sufereau de hipertrofie benigna a prostatei si care nu reactionau la tratamentele clasice. La un an de la acest tratament, 27 dintre pacienti (73%) au manifestat o ameliorare cu 30% in ceea ce priveste calitatea vietii, scrie Libertatea.

Atentie la berea care are in compozitie aditivi! In Romania se comercializeaza, in ultima vreme, bere cu aditivi, care are in compozitie acid malic, caramel amoniacal si diverse arome, care pot fi periculoase pentru sanatate, avertizeaza reprezentantii Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania. „Acest sortiment induce in eroare consumatorii pentru ca berea este in constiinta lor un produs suta la suta natural. Astfel de produse ar trebui denumite bauturi slab alcoolizate tip bere”, este de parere presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania, Costel Stanciu, scrie EvZ.

Ciresele favorizeaza digestia. O cura de doua-trei saptamani cu aceste fructe detoxifica organismul. Gustoase, dar si foarte sanatoase, ciresele sunt vedetele verii. Datorita continutului bogat in substante active, aceste fructe remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, limiteaza procesele inflamatorii, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, prevenind si eliminand procesul gripal, noteaza Libertatea.

„Pachetul cu gustari sanatoase” inlocuieste ciocolata, chipsurile si energizantele. Un pachet de gustari sanatoase a fost lansat, ieri, in Romania, de o companie americana de profil. Produsul include un baton proteic, o punga cu boabe de soia si un ceai energizant din plante. „Exista tot mai mult tendinta de a sari peste mese, mai ales in timpul unei zile de lucru la birou, din lipsa de timp. In conditiile stresului, tensiunii si activitatii intense la locul de munca, apare nevoia unui aport suplimentar de enegie, pe care cei mai multi il regasesc intr-o cafea, o bautura carbogazoasa cafeinizata sau un baton cu ciocolata. Insa aceste gustari sunt nesanatoase pentru organism si au efecte negative de lunga durata. Noul produs constituie tocmai o alternativa sanatoasa pentru energia si concentrarea de care avem nevoie in fiecare zi”, explica dr. Luigi Gratton, vicepresedinte pe probleme de nutritie in cadrul companiei, noteaza Gandul.

Aveti nasul infundat? Ati fost deja la mare sau la piscina si ati racit? V-au afectat schimbarile bruste de temperatura, iar acum aveti nasul infundat, va doare capul si respirati greu? Poate fi vorba de o sinuzita. Produsele din surse naturale va pot ajuta sa scapati de aceasta, usor si sanatos. Sinuzita e produsa de o infectie bacteriana si poate aparea ca urmare a unei raceli netratate corespunzator sau chiar din cauza unor probleme dentare. Poate fi acuta sau cronica si se manifesta prin secretii nazale abundente, nari infundate si dureri puternice de cap, localizate la nivelul sinusurilor frontale (deasupra ochilor), noteaza Libertatea.

Am depresie! Cum scap de ea? Sunteti coplesit de griji si ganduri negre si simtiti ca nu mai rezistati? Este timpul sa cereti rapid sfatul medicului! Iata cateva ponturi care va ajuta sa iesiti din impas. Fiti consecvent! Antidepresivele prescrise de medic nu au efecte imediate, in unele cazuri fiind posibil sa treaca sase saptamani pana simtiti o amelioare. Este bine sa stiti ca tratamentul prescris corect reuseste sa doboare boala in 70% dintre cazuri, insa este posibil sa incercati mai multe terapii pana o gasiti pe cea potrivita, noteaza Cancan.