Cum sa va tineti in frau pofta de mancare. Distingeti intre senzatia de foame adevarata si poftele trecatoare. Cele mai multe persoane care au probleme cu greutatea nu re usesc sa-si controleze apetitul. „Mananca mai mult de pofta si nu de foame”, explica nutritionistul Corina Zugravu, lector universitar la UMF „Carol Davila” din Bucuresti. Daca oamenii ar manca doar de foame, ar fi slabi si frumosi, ca pe vremuri, dar specia noas tra nu s-a adaptat inca la hiperalimentatie, crede Corina Zugravu, noteaza EvZ.

TOP 10 Ponturi pentru vara. Ponturile R.L. sunt locuri si distractii gratuite sau foarte ieftine, capabile sa salveze o vara torida petrecuta in Capitala pe timp de criza. Spatii salbatice in miezul orasului, sporturi si cursuri gratis sau mancare ieftina intr-o atmosfera personalizata sunt adunate intr-un top. Acum, distractiile populare ieftine sunt reevaluate – oamenii au devenit mai pragmatici si au inceput sa calculeze mai atent raportul utilitate/cost. R.L. le propune cititorilor sai ponturi prin care pot salva de la faliment o vara petrecuta in Bucuresti – singura conditie fiind aceea de a lasa prejudecatile la o parte, evaluand beneficiile economice, noteaza Romania Libera.

Se poarta mobila cu multe spatii de depozitare. Pentru 2009, arhitectii propun in baie si bucatarie corpurile de mobilier multifunctionale. Anul acesta, producatorii de mobilier propun corpurile de mobila cu cat mai multe sisteme de depozitare, inclusiv baile si bucatariile fiind gandite sa respecte aceste tendinte. Mobila cu design minimalist, care ascunde locuri de depozitare numeroase, este pe gustul romanilor si se vinde foarte bine, scrie EvZ.

Slabeste cu un grapefrut si jumatate pe zi. Sezonul estival de-abia a inceput. Cu toti ne dorim sa scapam de kilogramele in plus rapid si fara sa depunem prea mare efort. In acelasi timp, nu dorim sa ne schimbam stilul de viata, cu atat mai mult sa renuntam la micile placeri culinare. Nutritionistii spun ca cel putin o jumatate de grapefrut dupa fiecare masa duce la pierderea a sapte kilograme intr-o luna. Specialistii atrag atentia ca pierderea in greutate nu trebuie sa fie una drastica si nici sa se realizeze intr-un timp scurt. Fructul nu trebuie combinat cu zahar, el se poate consuma si sub forma de suc. Grapefrutul stimuleaza digestia si scade nivelul de colesterol, datorita continutului de fibre, vitaminei C si acidului folic, scrie Gandul.

Turism extrem: cazare in pesteri si plimbari pe fundul marii. Turismul de aventura aduna noi si noi adepti in randurile romanilor care s-au plictisit de distractiile oferite de statiunile traditionale. Zborul cu parapanta, raftingul, mountainbiking-ul se afla deja pe agenda de vacanta a turistilor dornici de adrenalina. Exista insa si oferte inedite. Romania libera va prezinta astazi trei initiative din acest domeniu, proaspat lansate si care deocamdata atrag mai multi vizitatori straini. Este vorba despre cursurile de supravietuire in munti, tinute in judetul Bihor de doi fosti militari din trupele speciale, drumetiile calare organizate de o herghelie din Muntii Rodnei si de excursiile subacvatice la epavele de pe fundul Marii Negre, scrie Romania Libera.

Produs de slabit adus din China, retras de pe piata. Un supliment pentru slabit, care contine un derivat de amfetamina care ar putea da probleme cardiace utilizatorilor, va fi retras si de pe piata romaneasca, dupa o alerta la nivelul tarilor UE. Alerta in privinta produsului a pornit de la un laborator din Belgia care a analizat continutul respectivelor pastile si a constatat o cantitate prea mare de derivat de amfetamina, scrie Cotidianul.