Utile: Viena e si destinatie culturala, nu doar loc de shopping; Laserul care distruge 100 de metastaze; Top destinatii de vara interne si externe, iar ardeiul iute este aliatul dietei
Laserul care distruge 100 de metastaze. Doctorii bucuresteni au testat un nou tip de aparat care poate prelungi viata bolnavilor aflati in stadii avansate de cancer. Medicii specialisti in chirurgie toracica de la Spitalul Militar Central, din Bucuresti, au realizat, joi, in premiera, doua operatii cu laserul Nd Yag, un aparat de ultima generatie, care nu exista in niciun alt spital din Romania. Aceasta tehnica a fost testata pe doi pacienti cu metastaze pulmonare: o femeie in varsta de 40 de ani si un barbat de 60 de ani. „Pacientii se simt bine, iar marti ii vom externa”, ne-a declarat chirurgul Constantin Grozavu, cel care a coordonat echipa operatorie, informeaza EvZ.
Top destinatii de vara interne si externe. Afla cat costa vacanta. Anul trecut, 1,5 milioane de romani au ales sa-si faca vacanta in alta tara decat Romania. In contextul economic actual, estimarile pentru acest an nu mai indica o crestere a numarului de turisti care vor prefera destinatiile externe, ci se vorbeste mai mult de o stagnare. De asemenea, anul acesta, romanii se orienteaza spre pachete turistice cu preturi mai mici si vaneaza ofertele. Per total, in 2008, romanii si-au facut vacante de 750 de milioane de euro, la un cost mediu de 500 de euro/persoana. Pe langa acestia mai sunt si turistii care au preferat sa mearga pe cont propriu si nu pot fi contorizati. Integral in Gandul.
Ardeiul iute, aliatul dietei. Condimentul stimuleaza cu 25% arderile organismului. Ardeiul iute, alaturi de alte condimente picante, precum chili sau tabasco (sos de chili) sunt considerate, de catre medicii nutritionisti, „prietenii” curei de slabire. „Aceste condimente stimuleaza productia de endorfine si adrenalina din organism si cresc rata metabolismului (arderile) cu 25 la suta, timp de trei ore dupa masa”, afirma dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. Ardeiul iute stimuleaza circulatia, transpiratia si sistemul nervos, iar capsaicina – substanta care ii confera gustul iute – are efect protector pe mucoasa stomacului. „Asadar, ardeiul iute este recomandat in ulcer si gastrita, deoarece capsaicina imbunatateste irigatia peretelui gastric, produce sucuri protectoare si acizi care ataca bacteriile”, sustine medicul Bilic, demontand astfel miturile din popor, potrivit carora ardeiul iute nu ar face bine bolnavilor de stomac, noteaza Gandul.
Berea si braga pun rinichii la treaba. Bauturile slab alcoolizate preparate in casa sunt o alternativa sanatoasa la cele din comert. Aceste preparate naturale favorizeaza digestia, previn aparitia pietrelor renale si reduc riscul bolilor de inima. Conditia: sa fie consumate in cantitati moderate. Studii efectuate in cele mai mari centre de sanatate din intreaga lume (SUA, Germania, Japonia) au demonstrat ca un consum moderat de bere, pana la 30 g de alcool pe zi (echivalentul a trei pahare de bere), scad cu 24 la suta riscul afectiunilor cardiovasculare. De asemenea, berea reduce nivelul colesterolului „rau“, scrie Adevarul.
Utilizarea laptop-ului provoaca infertilitate masculina. Rolul de tatic apare in imaginatia multor tineri, care se gandesc cel mai adesea cu teama la aceasta ipostaza. Insa, utilizarea excesiva a laptopului poate bloca definitiv calea catre implinirea acestui vis - sustin cercetatorii americani, care au realizat recent un studiu pe aceasta tema la Loyola University Health System, noteaza Romania Libera.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Faceti-va o parere la romaniatouristik.at, capitol "romana" si trimiteti solicitari direct de e agina web, de la buton e-mail