Laserul ia locul bisturiului in estetica. Interventiile clasice de chirurgie estetica sunt tot mai rar solicitate si inlocuite cu lasere ultramoderne si tratamente injectabile. Riduri corectate cu lasere de ultima generatie, chelia tratata cu celule stem si nasuri modelate „ca la carte” de doi maestri in chirurgie estetica sunt doar cateva dintre atractiile Congresului International al Societatii Romane de Chirurgie Estetica, desfasurat la Bucuresti, intre 18-20 iunie. Pe durata congresului vor avea loc operatii live, in premiera, care vor putea fi urmarite de medici plasticieni din intreaga tara, noteaza EvZ.

Prea mult unt ne poate imbolnavi de inima. Nutritionistii englezi sustin ca untul, unul dintre cele mai populare produse alimentare, poate dauna sanatatii din cauza nivelului ridicat de grasimi din compozitia sa. Specialistii avertizeaza ca persoanele care consuma in exces acest aliment se pot imbolnavi de inima. Considerat pana acum un aliment natural, recomandat in hrana zilnica, untul poate reprezenta un risc major pentru organism. Nutritionistii din Marea Britanie sustin ca acest produs face exceptie de la regula dietei sanatoase, deoarece este bogat in grasimi saturate, scrie Libertatea.

Criza a ieftinit vacantele in afara. Criza a determinat ieftinirea ofertelor turistice in strainatate cu aproape o treime comparativ cu anul trecut, lucru care a dus la mentinerea numarului de turisti. Oficialii agentiilor de turism spun ca inregistreaza pierderi comparativ cu anul trecut, ca urmare a reducerii tarifelor. Potrivit datelor oferite de purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, in perioada aprilie – octombrie 2008, circa 200.000 de turisti romani au plecat in sejururi estivale in strainatate (cu avioanele charter). Oficialul ANAT spune ca ultimii doi ani, 2007 si 2008, au fost foarte buni pentru turismul romanesc, noteaza Adevarul.

Cafeaua creste performanta fizica cu 12%. Bautura tine zaharul in tesuturi, pentru a-l „exploata” la efort maxim. Cafeaua poate imbunatati performanta fizica cu pana la 12,4% si reduce oboseala in timpul exercitiilor fizice, atat in cazul celor usoare, cat si in cazul celor de performanta si de intensitate mare, care pot dura de la 30 pana la 120 de minute. Specialistii motiveaza acest lucru prin faptul ca unul dintre principalele efecte ale cafelei este cel ergogenic, adica de amplificare a capacitatii de efort fizic. „Rezultatele studiilor au demonstrat ca si o cantitate mica de cafeina, de 90 de miligrame poate influenta performanta fizica. Astfel, consumul de cafea inainte sau in timpul desfasurarii exercitiilor poate fi o solutie optima, dand posibilitatea prelungirii acestora. Miscarea este esentiala pentru a ne pastra sanatatea si orice metoda de a ne imbunatati rezistenta sportiva este binevenit”, declara Elena Dobrescu, specialist in nutritie la o companie producatoare de cafea, scrie Gandul.

Curry, condimentul care ajuta la prevenirea aparitiei unor boli. Un cercetator american a descoperit ca un banal condiment folosit in gastronomie, curry, poate ajuta la prevenirea unor boli precum Alzheimerul sau dementa. Profesorul Murali Doraiswamy, de la Duke University din Carolina de Nord, SUA, sustine ca de aceste efecte beneficiaza persoanele care consuma o data sau de doua ori pe saptamana mancaruri care contin condimentul galben. Acesta are efecte antioxidante, antiinflamatoare si anticancerigene, scrie Libertatea.

Algele rosii iti regleaza digestia. Timid, algele intra si in bucataria noastra. Sunt exotice, ideale pentru sanatatea ta si usor de preparat, iar restaurantele au din ce in ce mai multe mancaruri in compozitia carora acestea se regasesc. Algele sunt bogate in proteine, grasimi, hidrocarbonati, calciu, fier, caroten, vitaminele B1, B2 si iod, sunt plante marine cu valoare nutritiva mare. Desi se crede ca sunt verzi, ele se impart de fapt in mai multe categorii, in functie de mineralele continute de fiecare soi in parte, noteaza Libertatea.