Salvati copiii de bolile rare! Multi pacienti ar putea scapa de handicapuri care ii condamna la suferinta pe viata daca ar fi testati in primele zile dupa nastere. Din cei peste 200.000 de copii care se nasc anual in Romania, cateva zeci au boli metabolice grave, ce duc la retard sever si chiar la deces. Acestia ar putea fi salvati daca li s-ar face un simplu test de sange dupa nastere si daca ar fi hraniti cu produse speciale. In acest moment, in tara noastra se fac teste doar pentru doua boli metabolice si numai in 12 judete din tara, in timp ce in tari precum Austria se testeaza toti nou-nascutii pentru 29 de astfel de afectiuni, scrie EVZ.

Afla daca varsta inimii tale e aceeasi cu cea biologica. Varsta inimii poate fi mai mica, egala sau mai mare decat varsta cronologica a fiecarei persoane. Persoanele interesate de sanatatea inimii pot afla care este adevarata varsta a ”ceasornicului” printr-un simplu test facut de medicii cardiologi. Incepand de ieri si pana pe 15 noiembrie, in fiecare duminica, intre orele 10 si 14, specialistii vor fi prezenti intr-un lant de hipermarketuri din tara si ii vor indemna pe romani sa-si afle ”varsta inimii”. Atunci cand va fi cazul, specialistii ii vor incuraja pe cei aflati la risc sa-si schimbe alimentatia si stilul de viata, pentru a-si imbunatati sanatatea cordului, scrie Gandul.

Injectiile cu botox pot schimba expresia fetei. Ridurile pot fi indepartate prin diverse tratamente, insa trebuie sa stiti la ce medic sa apelati, altfel riscati sa va confruntati cu o serie de efecte adverse. Tratamentele cu botox sunt mai mult decat simple injectii care va corecteaza ridurile. Ele reprezinta proceduri de chirurgie estetica, ce presupun paralizii temporare ale muschilor fetei. Este bine sa fiti constienti de efectele secundare pe care le pot avea, iar atunci cand va hotarati sa apelati la o astfel de interventie estetica, sa alegeti un medic cu experienta, care sa stie bine anatomia fetei si sa fie recunoscut de Societatea Romana de Chirurgie Plastica, scrie EVZ.

Slabeste 4 kilograme in 3 zile cu legume, fructe si orez. Concediul bate la usa si nu ai avut timp sa iti faci un abonament la o sala de sport sau la un salon de remodelare corporala. Nu intra in panica. Poti slabi pana la patru kilograme in numai trei zile. Tot ce trebuie sa faci e ca in prima zi sa mananci legume, in a doua zi fructe, iar in ultima zi, orez. Miscarea este si ea importanta. Asa ca renunta la masina personala si fa putina miscare. In plus, o statie de masina mearsa pe jos va arde suficiente calorii cat un sfert de ora petrecut intr-o sala de fitness. Dieta de trei zile imbina alimente care accelereaza tranzitul intestinal si determina arderea grasimilor din organism. Specialistii in nutritie recomanda in prima zi la micul dejun o ceasca de cafea neindulcita, o jumatate de grapefruit si o felie de paine prajita cu unt de alune. La pranz este indicat sa consumati o conserva de ton cu o felie de paine prajita si o ceasca de cafea fara zahar, scrie Gandul.

Printr-un simplu test de sange putem afla cand imbatranim. Un simplu test de sange poate masura rapiditatea cu care tesuturile organismului imbatranesc la nivel molecular, arata „BBC News“. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA, au observat ca, pe masura ce imbatranim, concentratia unei proteine din sange creste semnificativ. In plus, prin masurarea nivelului acestei proteine, se pot afla informatii legate de starea de sana­tate a tesuturilor si de toleranta organismului la tratamente medicamentoase sau la interventii chirurgicale, scrie Adevarul.

Ai grija ce medicamente iei pe canicula! Afara sunt temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar tu trebuie sa iei medicamente? Ai grija sa nu fie unele incluse pe lista celor cu grad inalt de risc! Am aflat, din revista “Lumea femeilor”, ca pe canicula anumite pastile dau reactii secundare neasteptate. Curiosi sa aflam mai multe, am cerut parerea doctorului Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls. Acesta ne-a atras atentia ca tratamentele administrate in timpul verii pot duce la deshidratare si la pierderea sarurilor minerale prin transpiratie si prin vasodilatatie, noteaza Libertatea.