Afectiunile reumatice netratate scurteaza viata. Peste 100 de milioane de persoane, de toate varstele, din Europa, sufera de una dintre cele peste 200 de afectiuni reumatice. Artroza este cea mai frecventa boala articulara: 80 la suta dintre bolnavii cu artroza au o limitare a mobilitatii, iar 25% nu-si pot indeplini activitatile cotidiene. In plus, in jur de 80 la suta din populatia Europei prezinta, de-a lungul vietii, dureri de spate. Poliartrita reumatoida este cea mai frecventa boala reumatica de tip inflamator: 1% din populatia generala sufera de aceasta afectiune, scrie EvZ.

Ce spun culorile despre stilul tau de viata. Culorile spun multe despre stilul nostru de viata. Cel putin aceasta este concluzia la care ne invita sa reflectam organizatorii campaniei „Programul pentru un stil de viata sanatos”, care a demarat, ieri, in Bucuresti si urmeaza sa se desfasoare pana pe 15 iulie. In cadrul campaniei, un prim pas il reprezinta alegerea unei culori care ne defineste stilul de viata. Astfel, culoarea rosu este pentru persoanele sedentare si mancacioase, galbenul pentru cei care incearca sa manance echilibrat si sa faca miscare, verdele pentru indivizii activi si atenti la alimentatie, iar negrul este culoarea persoanelor indiferente si nepasatoare, scrie Gandul.

Apendicita ar putea fi diagnosticata printr-un test de urina. Apendicita, una dintre cele mai fecvente urgente chirurgicale abdominale la copii, ar putea fi diagnosticata din timp printr-o detectare in urina a unei proteine, considerata de cercetatorii de la Centrul de Proteomica al Spitalului de Pediatrie din Boston drept biomarker pentru aceasta afectiune. Cercetatorii condusi de dr. Richard Bachur, seful departamentului de Urgenta al spitalului din Boston, au decis sa efectueze o abordare sistematica si au efectuat un studiu de proteomica pentru a identifica cel mai precis biomarker pentru apendicita, scrie Romania libera.

Cancerul, o consecinta a evolutiei speciei. Inteligenta oamenilor, superioara celei a cimpanzeilor, are un pret scump, potrivit cercetatorilor de la Scoala de Biologie din Georgia, SUA. Dupa ce au analizat mostre de tesut prelevat din creierul, ficatul, inima si rinichii ambelor specii, acestia au ajuns la concluzia ca cimpanzeii nu au aceeasi predispozitie genetica de a face cancer, comparativ cu oamenii. Rezultatul studiului a indicat faptul ca procesul de moarte celulara programata, numit in termeni stiintifici apoptoza, nu este la fel de bine pus la punct in cazul oamenilor, comparativ cu cimpanzeii, scrie Adevarul.

Care este cauza homosexualitatii la animale si la oameni. Stim de multa vreme ca sute de specii animale – incluzand pasari, reptile, moluste si, desigur, oamenii – sunt implicate in relatii sexuale cu parteneri de acelasi sex. Dar nimeni nu stie cu siguranta de ce. Conform teoriei evolutioniste, relatiile homosexuale ar fi trebuit sa dispara cu mult timp in urma. Dar cum de au rezistat acestea, mai ales in contextul criticilor tot mai intense din partea bisericii si a unor grupuri radicale ale societatii, in cazul oamenilor? Intr-un studiu efectuat pe parcursul unui an de zile de specialisti de la University of California s-au postulat cateva teorii care incearca sa explice posibila cauza a existentei si perpetuarii homosexualitatii. O particularitate care s-a desprins in urma rezultatelor cercetarilor este aceea ca relatiile intre parteneri de acelasi sex, cu exceptia celor dintre oameni, au rareori sansa de a fi durabile, scrie Romania libera.

Bauturi de casa care tin de sete. Racoritoarele obtinute prin stoarcerea fructelor proaspete sau prin fermentare si infuziile de plante tonifica organismul pe canicula. In zilele calduroase de vara, rezervele de energie se „topesc“ repede. Insa acestea pot fi refacute cu ajutorul bauturilor din fructe, care se asimileaza bine in organism. In perioadele de canicula, pierderea unor cantitati importante de apa din corp are efecte grave asupra sanatatii. Atunci cand volumul de lichide eliminat din organism depaseste valorile normale, in urma transpiratiei excesive, bauturile tonice, care pot fi preparate si in casa, elimina riscul de deshidratare, scrie Adevarul.