Dusmanul rinichilor. Ca sa nu ajungeti la boli renale sau la infarct, obisnuiti-va sa adaugati mai putina sare in alimente. Desi mai toti nutritionistii isi avertizeaza pacientii ca nu este bine sa manance sarat, acestora le este greu sa renunte la dieta hipersodata, consumand mai multa sare decat ar avea nevoie, respectiv peste 1-2 grame, noteaza EVZ.

5 mituri despre dieta, demontate chiar de medici. Medicii atentioneaza ca o multime de sfaturi despre diete care circula intre prieteni sunt doar simple mituri si nu au efectul scontat asupra organismului nostru. Asadar, nu este suficient sa bem foarte multa apa sau sa facem ore intregi de sport, daca numarul de calorii pe care le consumam este ridicat, scrie Gandul.

Totul despre cremele de plaja. Pentru a evita arsurile solare, trebuie sa acordam o atentie deosebita cremelor de plaja. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, medic dermatolog, ne spune cum alegem crema fotoprotectoare potrivita tipului nostru de piele. Lotiunea de plaja trebuie sa aiba dublu filtru de ultraviolete. Radiatiile UVA sunt cele care cauzeaza formarea ridurilor si sunt vinovate de imbatranirea pielii, in timp ce radiatiile de tip UVB stau la baza producerii cancerului de piele si a arsurilor solare, scrie Clicksanatate.ro

Valurile si nisipul te scapa de durerile articulare. Majoritatea o considera numai o destinatie de vacanta si aleg sa se relaxeze vara la tarmul marii doar ca sa se bronzeze sau ca sa inoate, fara sa stie ca isi pot trata aici si o multime de probleme de sanatate. Potrivit dr. Stefania Andrei, specialist in recuperare medicala, medicina fizica si balneoreflexoterapie la Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia, o simpla alergare pe malul marii, prin apa si “impachetarea” in nisip sau in namol iti pot imbunatati circulatia periferica, te pot ajuta sa scapi de retentia de apa si de durerile articulare, noteaza Libertatea.

Tratamentul facial pe baza de acid hialuronic diminueaza ridurile. Trecerea anilor si factorii externi, precum razele ultraviolete sau praful isi pun amprenta asupra tenului. Astfel, pielea isi pierde din suplete, iar ridurile nu intarzie sa apara. „Odata cu inaintarea in varsta porii sunt vizibili, iar pielea isi pierde din fermitate. Celulele de la suprafata dermei devin dezorganizate, iar astfel pielea isi pierde aspectul fin”, explica medicul dermatolog Carmen Salavastru, citat de Gandul.

Ciorbele «la rece» protejeaza stomacul. In lunile de vara, focul digestiv scade si, implicit, scade si puterea de digestie a stomacului. De aceea se recomanda alimentele pure si savuroase. Legumele nu trebuie fierte excesiv si cu atat mai putin prajite. Ideal ar fi sa le consumati crude, chiar si in supe si ciorbe, noteaza ClickSanatate.ro