Atunci cand optati pentru o masa la un restaurant cu specific italienesc, puteti comanda paste pe baza de sos tomat, legume la gratar, minestrone (supa de legume), peste si carne, carapaccio de vita sau peste, prosciutto cu pepene galben, mozzarela capresse sau chiar o pizza, dar cu blat subtire. Daca nu puteti rezista fara desert, optati pentru o inghetata – este dulcele cel mai putin periculos pentru silueta, sustin medicii nutritionisti. „Trebuie evitate pastele cu sos de smantana ori lasagna, pestele si fructele de mare prajite, pizza pufoasa sau quatro formaggi, calzzone, osso bucco sau tiramisu”, ne recomanda dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. Sa nu uitam ca o lingura de smantana cu doar 12% grasime are 50 de calorii, iar o portie de branza cu mucegai (50 de grame), intrebuintata la pizza quatro formaggi, numara 170 de calorii. In plus, alegeti pizza cu blatul cat mai subtire, ca sa faceti „economie” de paine, scrie Gandul.

Untul de arahide poate fi un real folos in lupta impotriva bolilor cardiace, pentru ca este bogat in grasimi polinesaturate, care scad semnificativ concentratia de „colesterol rau” din sange, potrivit unui studiu publicat in Journal of Nutrition. Cercetatorii americani sustin ca arahidele si untul de arahide ajuta la reducerea inflamatiilor din organism si la insanatosirea retelei de vase de sange din jurul inimii, astfel ca, atunci cand consumam aceste alimente de cel putin cinci ori pe saptamana, putem reduce cu aproape 50% riscul de producere a infarctului. O echipa de experti de la Harvard Medical School din Boston a ajuns la aceasta concluzie, dupa ce a studiat obiceiurile alimentare a peste 6.000 de femei care sufereau de diabet, boala care conduce la cresterea semnificativa a riscului de producere a infarctului si a accidentelor cerebrale, afirma Gandul.

Se pare ca judecatile de valoare exprimate de barbati in privinta atractivitatii s-au axat in principal pe analizarea trasaturilor fizice ale femeilor, care au fost "clasificate" in functie de gradul de seductie exprimat de acestea. De asemenea, barbatii s-au aratat interesati si de nivelul de incredere in sine exprimat de femeile prezentate in imagini. Cu cat mai increzatoare, cu atat mai atragatoare! In schimb, femeile participante la studiu si-au selectat barbatii atragatori in functie de postura fizica, preferand mai ales barbatii musculosi care ofera protectie si incredere, insa opiniile au fost foarte impartite in "lotul feminin", cele mai multe divergente in privinta gradului de atractivitate al unui barbat s-au manifestat in aproape toate privintele (aspect fizic, expresii faciale, stil vestimentar, trasaturi afective si de personalitate). Astfel, femeile s-au contrazis vehement: daca unele au gasit un barbat extrem de atractiv si seducator, dimpotriva un alt grup a anulat orice calitate a acestuia, spunand ca este demodat, insuficient de masculin, plictisitor, fatarnic sau chiar ca le provoca repulsie, scrie Romania Libera.

Pentru ca risca sa sufere complicatii la coloana vertebrala, femeile care au sanii prea mari pot fi operate in spitalele publice. Operatia de micsorare a sanilor e vazuta de cele mai multe romance ca una cosmetica, ce costa mult. Drept urmare, putine femei trec pragul doctorilor pentru a cere ajutor atunci cand durerile de spate, cauzate de kilogramele in plus, nu le mai dau pace. Sistemul public de asigurari acopera insa interventiile chirurgicale de reductie mamara pentru ca femeile pot avea probleme grave din cauza modificarilor care apar la coloana vertebrala. Pentru a face gratuit operatia, doritoarele trebuie sa fie cu plata la zi la fondul de asigurari de sanatate. Interventia chirurgicala nu e foarte complicata, insa lasa in urma ceva cicatrice, scrie EvZ.

Lucrul la calculator poate dauna grav sanatatii. Pauzele dese sunt necesare pentru ca vederea sa nu fie afectata, iar pozitia corecta in fata calculatorului va va proteja coloana vertebrala de eventualele deformari. Persoanele care lucreaza numai la calculator trebuie sa respecte cåteva reguli clare pentru pastrarea sanatatii. Lipsa miscarii, måncatul in fata monitorului sau orele inaintate petrecute la birou afecteaza grav sanatatea. Pentru a evita durerile de cap sau de gåt, monitorul va fi asezat la nivelul privirii, nu mai jos sau mai sus, pentru ca gåtul sa nu fie obligat sa se incline inutil. Atunci cånd lucram la calculator, capul va fi drept si privirea inainte. Pozitia pe scaun este cu spatele drept, cu trupul perpendicular pe podea si sprijinit de spatarul fix al scaunului, scrie Curentul.