Utile: Dieta mamei, decisiva pentru structura oaselor copilului; 90% din ouale din Romania contin hormoni de crestere; Riscurile curei de detoxifiere a organismului
90% din ouale din Romania contin hormoni de crestere. Oul „mort”, cel cu cod 3, plin de hormoni si substante nocive, provine de la gaini crescute in baterii. Ouale cu cod 0 sunt cele mai sanatoase. Aproape toate ouale comercializate in Romania provin de la gaini crescute in baterii. „Peste 90% din ouale care se gasesc in supermarketurile de la noi din tara contin hormoni de stres si alte substante nocive pentru sanatate, ele provenind de la gainile crescute in baterii”, atrage atentia prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Ca sa ne fie mai usor sa le identificam, specialistul ne spune ca aceste oua au inscriptionat, langa termenul de valabilitate, cifra trei, noteaza Gandul.
Riscurile curei de detoxifiere a organismului. Dietele pentru detoxifierea organismului promit de cele mai multe ori si pierderea in greutate. Cele mai multe dintre ele promoveaza ierburi, pastile dar si alimente care va vor ajuta sa va curatati organismul de toxine, printr-un numar redus de calorii. Riscurile unei astfel de diete constau in faptul ca, pe langa grasimile pe care doriti sa le eliminati, pierdeti si un numar important de proteine. Dietele de detoxifiere tind sa fie extrem de restrictive, impunand de cele mai multe ori alimente neprelucrate. Cafeaua, ceaiul, alcoolul, alimentele prelucrate, precum si produse de origine animala sunt eliminate complet in astfel de diete, scrie Romania Libera.
Mancati morcovi, pentru ochi sanatosi. Daca ai auzit pe cineva zicand ca cine mananca morcovi are privirea agera, sa stii ca nu a glumit. Aceste radacinoase contin betacaroten, care previne orbirea si cataracta. De aceea, e bine ca fiecare persoana sa manance cel putin un morcov pe zi. Dar si alte alimente sunt eficiente pentru a-ti pastra ochii sanatosi, scrie Libertatea.
Barbieritul si epilarea pot da foliculita. Afectiunea, manifestata prin aparitia unor bubite, poate aparea in toate regiunile cutanate acoperite de par. Transpiratia, igiena deficitara, imunitatea scazuta si machiajul cresc riscul aparitiei infectiilor in zona firelor de par. Foliculita se manifesta sub forma unei leziuni cu puroi, localizata la nivelul unui fir de par si care este insotita de o zona rosie. „Cel mai des, cauza foliculitelor este bacteriana (Stafilococ auriu), dar poate fi determinata si de fungi, scrie Adevarul.
Femeile, mai afectate de somnul insuficient decat barbatii. Femeile sunt mai afectate de somnul insuficient decat barbatii si pot dezvolta mai usor o boala cardio-vasculara, cercetatorii fiind de parere ca ele sunt mai indreptatite sa zaboveasca in pat dimineata, in timp ce partenerul pregateste micul dejun, potrivit unui studiu britanic citat de Daily Mail. Reprezentantele sexului frumos sunt mult mai predispuse riscului de a dezvolta o boala cardio-vasculara daca dorm mai putin de opt ore pe noapte, scrie Libertatea.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
1. ciocul se taie intr-adevar pt a se evita canibalismul, dar nu se mai practica. in schimb se foloseste lumina rosie pt a se evita fenomenul de canibalism
2. pasarile au un program de lumina care trebuie respectat pt a obtine o productie maxima, furajarea efectuandu-se restrictionat in acest interval de lumina, dar nu pentru a se face economie la hrana ci pentru ca pasarile au o ratie bine echilibrata in proteina si energie si se stabileste in functie de starea fiziologica si de nivelul productiv
3. gainile ouatoare nu se furajaza ca broilerul ad libitum pt ca s-ar ingrasa iar productia de oua ar scadea (broiler = pui de carne, ad libitum = la discretie)
4. antibioticele se administreaza preventiv si curativ conform unui program sanitar veterinar bine stabilit in functie de statusul sanitar veterinar zonal si nu ca promotori de crestere sau productie. de cand antibioticele sunt substante nocive? si noi, ca oameni, luam antibiotice pentru a preveni si combate bolile si infectiile, nu ca sa crestem mari sau ca sa facem mai multi copii :-))
5. oul "mort " este numit astfel deoarece ouale nu sunt fecundate, pentru ca gainile nu sunt crescute impreuna cu cocosii
6. din 2012 nu vor mai exista oua cu codul 3 deoarece nu vor mai exista gaini crescute in baterii ca urmare a directivelor europene de bunastare si protectia animalelor care vor intra in vigoare in acel an - situatia nu e doar la noi, ci in intreaga Uniune Europeana
7. pentru ca traiesc in bat