Dieta mamei, decisiva pentru structura oaselor copilului. Femeile care adopta o dieta sanatoasa in timpul sarcinii vor da nastere unor copii cu oase puternice, se precizeaza intr-un studiu recent, dat publicitatii in cadrul unei conferinte sustinute de Societatea britanica de Osteoporoza, scrie EVZ.

90% din ouale din Romania contin hormoni de crestere. Oul „mort”, cel cu cod 3, plin de hormoni si substante nocive, provine de la gaini crescute in baterii. Ouale cu cod 0 sunt cele mai sanatoase. Aproape toate ouale comercializate in Romania provin de la gaini crescute in baterii. „Peste 90% din ouale care se gasesc in supermarketurile de la noi din tara contin hormoni de stres si alte substante nocive pentru sanatate, ele provenind de la gainile crescute in baterii”, atrage atentia prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Ca sa ne fie mai usor sa le identificam, specialistul ne spune ca aceste oua au inscriptionat, langa termenul de valabilitate, cifra trei, noteaza Gandul.

Riscurile curei de detoxifiere a organismului. Dietele pentru detoxifierea organismului promit de cele mai multe ori si pierderea in greutate. Cele mai multe dintre ele promoveaza ierburi, pastile dar si alimente care va vor ajuta sa va curatati organismul de toxine, printr-un numar redus de calorii. Riscurile unei astfel de diete constau in faptul ca, pe langa grasimile pe care doriti sa le eliminati, pierdeti si un numar important de proteine. Dietele de detoxifiere tind sa fie extrem de restrictive, impunand de cele mai multe ori alimente neprelucrate. Cafeaua, ceaiul, alcoolul, alimentele prelucrate, precum si produse de origine animala sunt eliminate complet in astfel de diete, scrie Romania Libera.

Mancati morcovi, pentru ochi sanatosi. Daca ai auzit pe cineva zicand ca cine mananca morcovi are privirea agera, sa stii ca nu a glumit. Aceste radacinoase contin betacaroten, care previne orbirea si cataracta. De aceea, e bine ca fiecare persoana sa manance cel putin un morcov pe zi. Dar si alte alimente sunt eficiente pentru a-ti pastra ochii sanatosi, scrie Libertatea.

Barbieritul si epilarea pot da foliculita. Afectiunea, manifestata prin aparitia unor bubite, poate aparea in toate regiunile cutanate acoperite de par. Transpiratia, igiena deficitara, imunitatea scazuta si machiajul cresc riscul aparitiei infectiilor in zona firelor de par. Foliculita se manifesta sub forma unei leziuni cu puroi, localizata la nivelul unui fir de par si care este insotita de o zona rosie. „Cel mai des, cauza foliculitelor este bacteriana (Stafilococ auriu), dar poate fi determinata si de fungi, scrie Adevarul.

Femeile, mai afectate de somnul insuficient decat barbatii. Femeile sunt mai afectate de somnul insuficient decat barbatii si pot dezvolta mai usor o boala cardio-vasculara, cercetatorii fiind de parere ca ele sunt mai indreptatite sa zaboveasca in pat dimineata, in timp ce partenerul pregateste micul dejun, potrivit unui studiu britanic citat de Daily Mail. Reprezentantele sexului frumos sunt mult mai predispuse riscului de a dezvolta o boala cardio-vasculara daca dorm mai putin de opt ore pe noapte, scrie Libertatea.