Sexul zilnic stimuleaza fertilitatea. Barbatii care au probleme de fertilitate trebuie sa uite de tratamentele medicale sau de diferitele pilule sau licori scumpe care garanteaza imbunatatirea calitatii spermei. Cercetatorii de la Clinica Sydney IVF sustin ca sexul zilnic stimuleaza fertilitatea. Coordonatorul studiului, dr. David Greening, spune ca cea mai buna perioada in care poti lasa o femeie insarcinata este in saptamana de ovulatie, dar pentru ca acest lucru sa se intample barbatii trebuie sa se puna pe treaba cu cel mult o saptamana inainte de perioada fertila a femeii. „Actul sexual trebuie sa se produca zilnic, mai ales in cazul cuplurilor care isi doresc sa devina parinti. Spermatozoizii devin lenesi, ADN-ul spermei se deterioreaza, mai ales cand relatiile intime dintre parteneri apar ocazional”, completeaza dr. Greening. Integral in Gandul.

Bombe calorice de vara. Mititeii si carnatii la gratar, atasati ideii de vacanta reusita, sunt un pericol pentru colesterol. De preferat sunt meniurile usoare, din peste. Desi pe piata sunt o multime de fructe si legume, majoritatea oamenilor prefera „mesele grele”, chiar si pe timp de vara. Sunt la mare cautare, acum, carnatii, mititeii si carnea de porc la gratar, meniurile preferate ale turistilor aflati in vacanta. Nutritionistii avertizeaza ca toate aceste alimente pot fi considerate „bombe” de grasime. Sunt de preferat meniurile usoare, din peste, noteaza EvZ.

Tratamentele cu ultraviolete, gratuite pana in toamna. Pacientii cu afectiuni ale pielii, precum psoriazis, vitiligo sau eczeme pot face cure de fototerapie la Clinica Universitara de Dermatologie a Spitalului Municipal din Timisoara, recent dotata cu o capsula de ultraviolete. Desi sunt extrem de utile si dau rezultate foarte bune, astfel de aparate nu reprezinta o dotare curenta a clinicilor de dermatologie din tara. Cele mai multe aparate de acest tip se gasesc in Bucuresti, in spitalele de stat (Spitalul Colentina, Spitalul Militar, Institutul „N. Paulescu”), dar si in clinicile private. Pana la toamna, astfel de tratamente vor fi gratuite in sistemul public, scrie EvZ.

Orezul si bananele, indicate pentru tratarea gastritei. Gastrita este numele comun pentru toate inflamatiile de la nivelul stomacului. Se manifesta prin puternice crampe stomacale, constipatie sau diaree si chiar sangerari, in cele mai severe cazuri. Cauzele aparitiei gastritei sunt diverse. De la alimentele uscate, orele de masa neregulate si bogate in grasimi, infometare, medicamente in exces sau stres, stomacul este primul care reactioneaza, informeaza Romania Libera.

Tanorexia, o boala a verii? Tanorexia este o boala psihica, asemanatoare anorexiei, care nu iti permite sa te vezi asa cum esti cand te uiti in oglinda, insa nu se refera la cat de slaba esti, ci la cat de bronzata iti e pielea. Denumirea acestei afectiuni a fost inventata de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Texas si vine de la "tanning" (bronz in limba engleza n.red), informeaza cotidianul italian La Stampa, scrie Romania Libera.

Unde iti trimiti copilul in vacanta? Ofera-i cateva zile de distractie, dupa un an scolar incarcat! Fie ca a luat premiu, fie ca a cam tras mata de coada, copilul tau trebuie sa se recreeze vara aceasta. Nu-l pedepsi trimitandu-l la bunici, ci ofera-i cateva zile de distractie. Click! iti spune unde iti poti trimite odrasla in vacanta. Dupa ce a pus ghiozdanul in cui, orice copil sta cu gandul la vacanta de vara. Fie ca a invatat pe rupte in timpul anului scolar, fie ca a tras chiulul, odrasla ta merita sa se distreze in anotimpul estival. Acum e momentul sa-si faca noi prieteni si sa experimenteze noi aventuri. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei a deschis si in acest an taberele consacrate de la munte si de la mare. Pentru a-ti trimite copilul la Navodari, Costinesti, Sinaia sau Durau trebuie sa contactezi scoala la care el invata.