Ce boli poate ameliora acupunctura. In cazurile usoare sunt necesare zece sedinte, dar, pentru tratarea afectiunilor grave, e nevoie de mai multe vizite. Migrenele, durerile de dinti, astmul bronsic, miopia si cataracta sunt doar cateva dintre afectiunile care se pot ameliora prin acupunctura. Zonele cu probleme sunt intepate cu ace sterilizate. Specialistii introduc acele in piele fie cativa milimetri, fie un centimetru, in functie de zona vizata. „In mod normal, intepatura nu este dureroasa si nu se produc sangerari, daca punctul este ales corect. Foarte rar apar senzatii neplacute”, spune Ciprian Popescu, specialist in acupunctura la Om Shanti, potrivit EvZ.

Ce trebuie sa contina dieta „antigrasimi“. Fructele si legumele ne ajuta sa ne mentinem silueta fara prea mare efort. Medicii nutritionisti spun ca substantele nutritive care se gasesc in aceste alimente determina metabolismul sa „arda” grasimile. „Alimentele care «ard» grasimile fac parte din cel putin doua categorii: hipocalorice si proteine”, spune medicul nutritionist Georgiana Stan, membru al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa. Alimentele hipocalorice determina organismul sa consume din depozitele sale, iar proteinele sunt prelucrate consumand o cantitate mare de energie rezultata, cel mai adesea, din grasimi. Specialistii in nutritie spun ca citricele reprezinta o sursa importanta de vitamine pentru organism, in special de vitamina C, care ajuta la eliminarea toxinelor, scrie Gandul.

Cum si de ce apare frica? Oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze in premiera cu exactitate cum apare sentimentul primitiv si instinctiv de frica. Aceasta emotie foarte puternica a fost localizata intr-o zona raionala a creierului denumita zona "creierului mammalian". Anterior, neuro-biologii au demonstrat ca lobul temporal este centrul de coordonare fundamental pentru reactiile de teama. Potrivit studiului, prezentat in "Journal of the Public Library of Science", aceasta structura, care face parte din sistemul limbic, este raspunzatoare de emotii, comportament si memoria pe termen lung. Frica, un sentiment care functioneaza pe principiul pavlovian, este considerat un sistem defensiv care inglobeaza o multitudine de fobii, care pot evolua spre diverse tulburari anxioase, inclusiv tulburarea de stres post-traumatic. Frica este deseori asociata cu un sentiment de lipsa de control a situatiei, scrie Romania libera.

Leacuri care combat insolatia. Pe langa tratamentele clasice, remediile din plante pot ameliora migrenele si starile de greata cauzate de temperaturile ridicate. Uleiurile esentiale de lavanda sau de galbenele, ceaiul de afine, compresele cu iaurt, cataplasmele cu cartofi sunt leacuri eficiente contra insolatiei. Daca ati stat prea mult la soare, iar pielea vi s-a inrosit si va ustura, trebuie sa renuntati sa mai faceti plaja cel putin trei - patru zile, scrie Adevarul.

Slabesti fara efort cu pepene. Specialistii in nutritie spun ca pepenele, atat cel rosu, cat si cel galben, contine 90 la suta apa. Astfel, daca concediul bate la usa, iar silueta ta nu este tocmai una de invidiat, iti recomandam o cura de slabire delicioasa. Aceasta se bazeaza pe consumul de pepene timp de zece zile. Nutritionistii spun ca pepenele poate fi imbinat si cu alte fructe de sezon, oferind astfel organismului un echilibru nutritiv, scrie Gandul.

Cafeina da speranta bolnavilor de Alzheimer. Administrata la soricei, cafeina amelioreaza memoria si reduce leziunile cerebrale ale maladiei Alzheimer. Boala Alzheimer afecteaza 15% din persoanele in varsta de peste 80 de ani. In Franta, 850.000 de persoane sunt afectate. Cei care au peste 65 de ani traiesc cu obsesia acestei boli care duce la dependenta intr-un interval de la sapte la zece ani. Exista vreo cale de prevenire? Studii recente au relevat impactul favorabil al exercitiului fizic si intelectual, precum si al controlului hipertensiunii, al diabetului si obezitatii, dar nu exista niciun tratament preventiv, scrie Romania libera.