Pranzul la locul de munca. Masa principala a zilei ne prinde in preajma colegilor, in detrimentul familiei. Daca nu recuperam acest timp, riscam ca „acasa” sa devina un banal loc de odihna. Chemarea prelunga a mamei „la masaaaa” aduna, la pranz, toata familia in bucatarie si nimeni nu punea lingura in ciorba pana cand „echipa” nu era completa. Astfel de momente au ramas o simpla amintire a celor ce si-au trait copilaria si tineretea in comunism, cand, la ora 15:30 se incheia ziua de munca. Capitalismul a adus insa programul prelungit, iar pranzul in familie s-a transformat in masa alaturi de colegi la cantina companiei sau in prilej de relationare si initiere de afaceri, mai ales pentru vanzatori, antreprenori si directori de firme, noteaza EvZ.

Sfaturi pentru un machiaj perfect chiar si pe canicula. Cum opresti un machiaj sa nu se topeasca la temperaturi ridicate?" Aceasta intrebare se gaseste pe buzele multor femei preocupate de frumusete. Vara aceasta este recomandat machiajul natural, cat mai simplu, fara gene incarcate de mascara. Asigura-te ca ai culorile potrivite pentru nuanta ta de ten, astfel incat machiajul sa-ti dea o stralucire naturala. Foloseste varful degetelor pentru a aplica fondul de ten pentru o mai buna acoperire, noteaza Libertatea.

Ceapa te apara de boli cardiovasculare. Leguma detoxifica organismul si previne aparitia cancerului. Specialistii in nutritie spun ca ceapa stimuleaza rinichii sa elimine din toxine, purifica organismul si accelereaza tranzitul intestinal lent. „Ceapa este bogata in quercetina, fitonutrien, antioxidant care se mai regaseste si in mere. Acest antioxidant are capacitatea de a apara organismul impotriva radicalilor liberi, a cancerului, a tulburarilor circulatorii si a bolilor cardiovasculare”, explica dr. nutritionist Mihaela Bilic. Specialistul completeaza ca in cazul unei alimentatii sarace in vitamina C si E, ceapa asigura antioxidantii necesari pentru prevenirea bolilor. „Acest condiment are un efect sedativ, amelioreaza tusea si bronsitele”, spune dr. Mihaela Bilic, citata de Gandul.

Obezitatea ar putea fi cauzata de o bacterie. O bacterie ce salasuieste in cavitatea bucala s-ar parea ca este de vina pentru unele tipuri de obezitate, potrivit cercetatorilor americani de la The Forsyth Institute, Boston. Iar in cel mai recent studiu pe aceasta tema, oamenii de stiinta au demonstrat ca bacteriile existente in saliva femeilor obeze difera de cele prezente in saliva femeilor normoponderale. Utilizand testele ADN, oamenii de stiinta au descoperit ca o specie de bacterie din cavitatea bucala, Selenomanas noxia, este prezenta in cantitate mult mai mare la persoanele obeze, scrie Gandul.

Depresia se trateaza cu placebo. Tot mai multe persoane sunt afectate de depresie, iar diagnosticul este confirmat de 25 de milioane de doctori care in fiecare an prescriu antidepresive. Foarte multe persoane sufera de aceasta boala, inclusiv adolescentii, dar numarul cel mai mare de incidenta il au persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani, informeaza publicatia italiana La Stampa, citata de ziare.com. In cadrul unei cercetari recente mai multe persoane au fost tratate cu doua medicamente antidepresive care contineau extracte de sunatoare, Iperico si Zoloft. In urma tratamentului cu Iperico au fost vindecati 24% dintre pacienti, iar cu medicamentul de sinteza 25%. Insa surpriza studiului consta in faptul ca 30% dintre pacientii care au fost tratati cu placebo s-au vindecat de depresie, noteaza Romania Libera.

Merele fac minuni pentru ten. Femeile care vor sa aiba un ten frumos si sanatos isi pot face masca faciala din mere si miere. Pe langa faptul ca sunt delicioase si au un efect benefic asupra corpului, merele nu te ajuta numai la interior, ci fac minuni si pentru ten. Ele contin hidro-acizi care racoresc pielea si ii ofera elasticitate, pe langa faptul ca o si exfoliaza, noteaza Libertatea.