De ce ne doare capul. Durerile de cap sunt printre cel mai greu de suportat si uneori apar din senin. Medicii spun ca printre posibilele cauze ale instalarii acestora se pot numara variatiile de temperatura, alimentatia si chiar partidele de sex mai antrenante. Cand temperaturile sunt ridicate, creste si riscul aparitiei migrenelor. „Se dilata vasele de sange, ca reactie la caldura, si incep sa apese pe substanta cerebrala”, explica mecanismul medicul Rodica Marinescu, specialist in medicina de urgenta la Ambulanta Bucuresti, potrivit EvZ.

Pastilele de slabit - mai mult rau iti fac. Care sunt riscurile. Aproape 99 la suta dintre supraponderalii care apeleaza la operatia de micsorare a stomacului au testat diverse metode de slabire, inclusiv miraculoasele pastile de slabit, inainte de a recurge la solutia chirurgicala, afirma dr. Catalin Copaescu, chirurg la Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan”. „Unii dintre pacienti reusesc sa slabeasca 4-5 kilograme, dar pentru o perioada scurta de timp. Odata intrerupt tratamentul, dispare si efectul”, mai spune medicul. Potrivit specialistilor in endocrinologie, numarul celor care apeleaza la solutii rapide de slabit este in scadere, raportat la numarul celor care inteleg ca de kilogramele in plus nu scapi decat prin dieta, combinata cu miscarea fizica, scrie Gandul.

Toxiinfectiile alimentare va pot strica vacanta. Peste 200 de infectii cu virusuri, bacterii si cu paraziti pot aparea din cauza mancarii alterate. Copiii, femeile insarcinate si persoanele cu boli cronice sunt cei mai afectati in urma consumului de alimente pastrate in conditii improprii. Cea mai frecventa forma a toxiinfectiilor alimentare este cea cauzata de bacteria Salmonella, care se gaseste in special in carne, lactate si in ouale depozitate in conditii neadecvate. Simptomele, care apar dupa o perioada de la opt pana la 48 de ore dupa consumul alimentelor, constau in diaree, dureri de cap si de burta, varsaturi si febra, scrie Adevarul.

Cum stii care e necesarul de lichide pe care trebuie sa-l bei zilnic. Nutritionistii spulbera mitul celor 2 litri de apa consumati zilnic. Medicii de la Societatea de Nutritie din Romania spun ca, de fapt, necesarul zilnic de lichide se calculeaza in functie de masa corporala si varsta pe care le avem fiecare. Asadar, pentru adulti, nutritionistii recomanda un aport de 35 ml/kgcorp, la copii aportul este de 50-60 ml/kgcorp, iar la nou-nascuti, 150 ml/kgcorp, scrie Gandul.

Sunatoarea, leac in 80 de boli. Studii recente realizate in Europa si in SUA arata ca sunatoarea este un remediu de baza pentru depresie, considerata maladia secolului al XXI-lea. Este pentru prima data in ultima suta de ani cand o planta medicinala este recunoscuta si recomandata de lumea medicala. Dar fitoterapeutii recomanda terapia cu sunatoare in peste 80 de boli: de la hipertensiune arteriala si astm pana la afectiuni hepatice, gastrice si pulmonare, scrie Adevarul.