Perele combat colesterolul „rau“. Perele sunt o excelenta sursa de fibre solubile, ceea ce favorizeaza procesul de digestie si contribuie la reducerea colesterolului „rau”. Eugen Giurgiu, doctor in bio­chimie cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda perele ca adjuvant in tratamentul aritmiilor, arteritelor, afectiunilor ficatului si vezicii biliare si in deficientele de vedere, scrie Adevarul.

Sapte reguli pentru o masa ideala. Nutritionistul american Michael Pollan a intocmit o serie de reguli de aur pentru cei care doresc sa manance sanatos si sa evite conservantii, colorantii etc. In secolul XXI, cand vine vorba despre mancare, tot mai multi oameni par ca au o obsesie nesanatoasa pentru mancarea sanatoasa. Potrivit expertului in nutritie Michael Pollan tot ceea ce ati invatat despre hrana s-ar putea rezuma in cateva cuvinte. "Mancati mancare, nu prea multa, in special vegetale". Cercetatorul subliniaza ca prin "mancati mancare" se refera la hrana adevarata - legume, fructe, cereale, peste, carne si evitarea "substantelor care seamana cu mancarea", scrie Cancan.

Tratamente antiacnee. Incepeti prin a va schimba alimentatia, continuati prin a reduce stresul si, nu in ultimul rand, alegeti o crema potrivita tenului. Modul in care traiti influenteaza aparitia si vindecarea acneei. Din nefericire, medicii nu gasesc intotdeauna timp sa le explice pacientilor importanta acestei abordari. De aceea, e esential ca pacientul sa se informeze, sa fie atent la reactia pielii la tratament si sa pastreze legatura cu medicul dermatolog. Evitati dulciurile si grasimile. Persoanele care consuma multe fructe si legume sunt mai putin afectate de acnee. In schimb, dulciurile si grasimile duc la “rabufnirea” acneei. S-au facut studii asupra populatiilor cu un stil de viata traditionalist care au trecut la o dieta tip “fast-food” si s-a observat ca numarul persoanelor afectate de aceasta boala a crescut odata cu schimbarea alimentatiei, noteaza EvZ.

Faceti plaja cu masura! Radiatiile ultraviolete ajuta la intarirea imunitatii si la fixarea calciului in oase. Specialistii ne atrag atentia ca avantajele razelor solare sunt valabile doar daca nu facem excese in ceea ce priveste expunerea la soare si daca ne protejam adecvat. Din cauza poluarii a crescut nivelul de raze ultraviolete care ajung la nivelul solului. Soarele emite trei tipuri de radiatii ultraviolete: ultraviolete C (cu lungimea de unda cea mai scurta), ultraviolete B (cu lungime de unda medie) si ultraviolete A (cu lungimea de unda cea mai mare). Cele mai nocive pentru piele sunt cele A si B, in timp ce radiatiile C sunt absorbite de stratul de ozon, noteaza Adevarul.

Mituri spulberate. O mie de abdomene nu te scapa de burta. Scoate din alimentatie chipsurile, sticksurile, popcorn, hrana tip fast-food si cartofii. Uita de bauturile carbogazoase, dar si de cele care contin zahar, daca-ti doresti un abdomen plat. „Legumele si fructele crude sunt cele mai indicate pentru o alimentatie sanatoasa si pentru silueta. Cu cat sunt mai colorate, cu atat e mai bine”, afirma prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Dintre fructe, un loc de seama il ocupa grapefruitul, despre care specialistii spun ca un fruct pe zi ajuta la mentinerea greutatii ideale. Un grapefruit are aproximativ 100 de calorii si este foarte bogat in vitamina C, care contribuie la scaderea nivelului colesterolului. In plus, aciditatea acestuia incetineste digestia, ceea ce inseamna ca asigura o senzatie de satietate mai indelungata, informeaza Gandul.

Beti apa inainte de micul dejun ca sa slabiti. Daca beti apa pe stomacul gol dimineata vi se accelereaza metabolismul si slabiti mai usor. Potrivit unor studii efectuate de catre expertii in nutritie, persoanele care beau imediat dupa ce se trezesc un pahar cu apa, pe stomacul gol, slabesc mai repede decat cele care nu apeleaza la aceasta metoda, noteaza Cancan.