Alergia la soare, boala de sezon. Daca pe piele va apar pete sau „brobonite” dupa ce v-ati expus razelor solare, cereti sfatul unui medic si dati o fuga la farmacie. Alergia la soare sau urticaria solara este un diagnostic pe care medicii il pun tot mai des celor care isi petrec vacantele la mare. Aparitia pe neasteptate a petelor rosii pe piele, desi in copilarie nu ati avut niciodata probleme, va poate lua prin surprindere. Astfel de urticarii pot avea si copiii a caror piele sensibila reactioneaza mai ales daca au un teren alergic, scrie EvZ.

Tratamentul care diminueaza ridurile in cinci saptamani. O data cu varsta, proprietatile de autoregenerare ale pielii scad, iar astfel tenul devine predispus la aparitia primelor semne de imbatranire. Pe piata din Romania s-a lansat un nou tratament pentru diminuarea ridurilor in cinci saptamani. Tratamentul consta intr-o crema de zi, de noapte si pentru ochi, bazate pe coenzima Q10. Aceasta protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi si a stresului oxidativ, ale caror efecte daunatoare asupra pielii sunt cunoscute. Coenzima Q10 este gasita in mod natural in straturile celulare ale pielii si joaca un rol important in metabolism. Este responsabila pentru stimularea productiei de energie la nivel celular necesara pentru a reduce semnele premature ale imbatranirii, precum ridurile. O data cu varsta, propria productie de Q10 a corpului scade, rezultand un ten lipsit de energie cu predispozitie spre pierderea elasticitatatii si formarea ridurilor premature. Coenzima are proprietati antioxidante recunoscute impotriva redicalilor liberi ce ataca pielea, scrie Gandul.

Parul mov, „ultima frontiera”. O moda de la care unele femei, trecute de prima tinerete, inca nu au curajul sa faca rabat este cea a coafurii colorate in violet, pastelat sau „isteric”. Circula, pe vremuri, un banc, in care ideea de „putin violet” sau „olecuta de mov”, in functie de zona din care era mandra posesoare a unei podoabe capilare violacee, avea mai degraba conotatii frivole. Trecand peste asta, moda parului mov a rezistat caderii comunismului si inca ne minunam la vederea vreunei venerabile doamne iesind dintr-un coafor cu parul proaspat facut permanent si colorat in mov, scrie EvZ.

Incepe Liberty Parade. 60.000 de fani ai muzicii dance sunt asteptati la maratonul din sudul litoralului. Cea de-a zecea editie a celui mai important eveniment dance al verii incepe astazi, cu o parada intre Olimp si Saturn. Cateva mii de oameni colorati, cu ochelari cu rame portocalii mai mari decat capul, cu masti de tot felul si peruci din anii ’80, cu fluiere, pistoale cu apa, costume de puscariasi, peruci cu tepi au venit la Liberty Parade anul trecut, scrie Adevarul.

Cinci exercitii pentru a-ti modela abdomenul. Un trup de invidiat ne dorim cu totii, si-l putem obtine cu ceva efort, plus o dieta care trebuie sa contina in special fructe si legume verzi, consumate in stare cruda. Iar daca-ti acorzi si 10 minute pentru miscare zilnic, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Iata cinci metode de tonifiere a abdomenului, dezvaluite de antrenorul de fitness Serban Damian. Stai intins pe spate si, cu mainile pe langa corp, ridica trunchiul la 45 – 60 de grade. Picioarele trebuie sa fie lipite de podea; daca nu reusesti, fixeaza-le sub pat sau la spalier. Abdomenele se pot face si cu ajutorul unei mingii speciale de cardio. Fixeaz-o in zona lombara si incearca sa ridici trunchiul fara a pierde mingea de sub. Integral in Gandul.

Cum sa ne protejam de canicula? Pentru ca ne asteapta un weekend cu temperaturi caniculare, medicii sfatuiesc populatia sa se fereasca cat mai mult de soare si sa apeleze la toate metodele necesare de a se proteja de insolatie. Astfel, este important sa beti cat mai multe lichide, pentru a compensa pierderea de apa a organismului prin transpiratie. Pentru a evita deshidratarea, puteti consuma atat apa cat si suc de fructe, ceai, pepene, legume bogate in apa, scrie Romania Libera.