Lipsa vitaminelor se poate „citi” in palma. In lipsa anumitor vitamine, pielea ar fi uscata, parul fara stralucire, iar buzele ar crapa. Tot carentele de vitamine pot face ca ranile sa se inchida mai greu, pielea sa se invineteasca mai repede, iar unghiile sa fie fragile si pline de pete albe. Din aceasta cauza, medicii va sfatuiesc sa nu lasati sa treaca nicio zi fara sa mancati fructe si legume, iar din dieta saptamanala sa nu va lipseasca lactatele, pestele, ouale, scrie EvZ.

Mango ajuta la digestia alimentelor grase. Nutritionistii spun ca mango ince­tineste procesul de imbatranire datorita continutului de fitoelemente. In plus, medicul nutritionist Mihaela Bilic completeaza ca, datorita continutului de betacaroten, fructul intareste sistemul imunitar. „Mango ajuta la digestia alimentelor grase, deoarece usureaza absortia proteinelor si lipidelor. Mai mult, unul dintre antioxidantii prezenti in mango este asociat cu reducerea sem­nificativa a cancerului de col uterin”, spune dr. Bilic, potrivit Gandul.

Apa incetineste procesul de imbatranire. Persoanele care doresc sa-si mentina aspectul tanar al pielii si dupa varsta de 40 de ani ar trebui sa bea cat mai multa apa, aceasta este concluzia unui studiu recent privind modalitatile prin care putem incetini procesul de imbatranire. Oamenii de stiinta din cadrul companiei Procter & Gamble au constatat ca imbatranirea pielii se produce pe opt cai distincte, fiecare fiind controlata de un set de gene. In total, cercetatorii au identificat 1.500 de gene responsabile cu mentinerea tineretii pielii. Dintre acestea, aproximativ jumatate influenteaza nivelul de hidratare a pielii, insa acestea actioneaza doar in tinerete. Dupa varsta de 40 de ani, aceste gene devin inactive, prin urmare, celulele nu mai sunt hidratate corespunzator si incep sa imbatraneasca, scrie Adevarul.

Barbatii si femeile isi gasesc scuze cand nu vor sex: chiar stii ce se ascunde in spatele unei „migrene“? "Ma doare capul”, „Am avut mult de lucru astazi, sunt obosit/a” si „Nu am chef sa fac sex” sunt primele trei scuze pe care le folosim atunci cand refuzam sa intretinem raporturi sexuale in cuplu, amintesc psihologii. Aceste scuze ascund de fapt cu totul si cu totul alte adevaruri. Femeile refuza sa intretina raporturi sexuale cu partenerul pentru ca sunt frigide, iar barbatii – pentru ca le e frica de un esec, mai exact le e frica sa nu aiba probleme cu erectia si sa isi dezamageasca partenera”, explica psihologul Claudiu Ganciu. In plus, refuzul de a avea relatii intime cu partenerul poate aparea si atunci cand in cuplu nu mai exista atractie sau chimie intre parteneri, scrie Gandul.

Solutii pentru picioare obosite. Temperaturile ridicate din timpul verii accentueaza problemele de circulatie venoasa. Daca nu se iau masuri din vreme, tulburarile de circulatie se pot agrava, iar in situatiile grave pot aparea varice. Femeile sunt cele mai afectate de senzatia de greutate in picioare, insotita de intepaturi si de dureri, din cauza factorilor hormonali si a predispozitiei ereditare. Totusi, nici barbatii nu sunt scutiti de aceste neplaceri, mai ales cei a caror profesie presupune statul prelungit in picioare. Sedentarismul, obezitatea, alimentatia bogata in grasimi si in sare, consumul de alcool si expunerea prelungita la soare favorizeaza aparitia insuficientei venoase si, implicit, durerile de picioare, scrie Adevarul.