Apa plata sau carbogazoasa? Pe piata din Romania exista o varietate de ape minerale, care difera in functie de continutul de ioni si minerale. Unele tipuri de apa pot fi consumate zilnic, fara limitare, in timp ce altele trebuie dozate, pentru ca sunt recomandate in tratarea unor boli. „Fiecare tip de apa are intrebuintarea lui", afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Astfel, apa distilata – desi este recomandata de unii medici -, nu este buna de baut, mai ales in cazul bolnavilor de ficat, scrie Gandul.

Mazarea previne bolile cardiovasculare. Boabele de mazare sunt o sursa excelenta de vitamine: A,B1,B2 si C. Prin nivelul ridicat al vitaminei B2, mazarea previne afectiunile cardiovasculare. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda dieta cu mazare in anemie, afectiuni digestive si, preventiv, in cancerul de colon, scrie Adevarul.

Bea lapte ca sa-ti intaresti oasele. Prezenta vitaminei D in organism este vitala: ea asigura o functionare corecta a inimii si reduce riscul aparitiei cancerului la san. In plus, imbunatateste absorbtia calciului, care este important pentru dezvoltarea unor oase sanatoase. Absorbtia adecvata a calciului e esentiala in prevenirea osteoporozei, o boala care afecteaza densitatea oaselor si care duce in timp la fracturi dureroase. Jumatate din femei nu asimileaza in mod natural cantitatea necesara de vitamina D. In aceasta privinta, de mare ajutor pot fi suplimentele alimentare sau unele produse, scrie Libertatea.

Energizantul iti da aripi, dar iti ia inima si-ti ataca sistemul nervos. Medicii nutritionisti si cardiologi avertizeaza ca persoanele care sufera de afectiuni cardiace trebuie sa evite bauturile energizante, deoarece acestea accelereaza pulsul inimii si cresc tensiunea arteriala. Medicii recomanda inlocuirea acestor bauturi cu cafeaua, mai ales in situatiile in care cineva se simte lipsit de energie, scrie Gandul.

7 condimente miraculoase pentru sanatatea ta. Una dintre cele mai importante caracteristici ale condimentelor este savoarea deosebita. Un alt avantaj este acela ca nu contin grasimi, colesterol, zahar sau sare. Caloriile din condimente sunt nesemnificative, dar unele au in plus vitamine, minerale si calciu. Va prezentam sapte mirodenii care nu numai ca dau un gust deosebit mancarurilor, dar au si efecte miraculoase pentru sanatate. Citeste mai multe in Libertatea.