Cum sa faci fata mai usor caniculei. Ghid de rezistenta la peste 40 de grade. Pentru prevenirea incidentelor care pot aparea in aceste zile caniculare, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18. De asemenea, in perioadele cu temperaturi extreme, este recomandat un consum de 1,5-2 litri de lichide zilnic, fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar cu apa la fiecare 20 de minute, scrie Gandul.

Teste de piele pentru dementa. Cercetatorii americani au descoperit un test de piele ce detecteza boala Alzheimer, dementa, conform site-ului dailymail.co.uk. Rezultatele testului au o acuratete de 98% si consta in depistarea inflamatiilor din celulele din piele. In Marea Britanie aceasta boala necrutatoare afecteaza 500.000 de oameni. Apare atunci cand mici fragmente de proteine se unesc si se lipesc de celulele exterioare ale creierului, impiedicand comunicarea intre celulele nervoase. Una dintre cele mai grave simptome este cea a pierderii memoriei de scurta durata. Alte simptome includ deficiente de atentie, confuzie si o schimbare a comportamentului, scrie Libertatea.

Evitati sa va expuneti sanii la soare. Daca faceti plaja cu sanii goi, ceea ce multi medici

nu va recomanda, atunci folositi creme de protectie si evitati orele cu soare puternic. Dupa ce, ani de zile, romancele s-au straduit sa scape de prejudecati si au ajuns sa faca topless fara prea mari retineri, medicii le sfatuiesc acum sa evite sa-si expuna sanii la soare. Motivul: ultravioletele au devenit foarte agresive. Sanii ar fi printre primii care ar avea de suferit, deoarece sunt acoperiti de o piele subtire, neobisnuita sa faca fata razelor agresive, noteaza EvZ.

Hidratare cu fructe si legume zemoase. In perioada caniculei este foarte important sa ne hidratam, deoarece trebuie sa inlocuim fluidele eliminate din organism prin altele care au o compozitie asemanatoare cu cea a lichidelor din corp. Potrivit unui studiu britanic publicat pe site-ul dailymail.co.uk, fructele si legumele zemoase hidrateaza de doua ori mai mult decat un pahar cu apa, noteaza Libertatea.

Deodorante naturale, fara efecte adverse. Plantele aromatice si uleiurile esentiale alunga mirosurile neplacute si dezinfecteaza pielea. Specialistii in fitoterapie ne recomanda sa inlocuim controversatele antiperspirante cu deodorante preparate in casa cu ingrediente din camara. Cele mai bune antiperspirante sunt cele din plante, arbori sau fructe aromate. In cazul unora se poate folosi intreaga planta (salvie, cimbru, busuioc), iar in cazul altora se utilizeaza doar florile si frunzele (trandafiri, iasomie, lacramioare, menta, busuioc), coaja fructelor (citrice), scoarta sau chiar mugurii unor arbori (scortisoara, cuisoare), noteaza Adevarul.

Prajiti carnea, dar n-o ardeti. Daca obisnuiti sa prajiti carnea prea mult, sau chiar o consumati aproape arsa, medicii americani au o veste proasta pentru dv.: riscati sa va imbolnaviti de cancer pancreatic. Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa noua ani de cercetari. Consumul regulat de carne prajita prea mult, chiar arsa, creste cu aproape 60% riscul de declansare a cancerului pancreatic, potrivit unui studiu realizat de americani, scrie Libertatea.

Cum sa scapati de cearcane. Cearcanele pot reprezenta o marturie a oboselii sau a lipsei de somn, dar si simptome ale unor tulburari renale, hepatice sau ovariene, caz in care trebuie sa apelati la medic. In afara compreselor clasice, se recomanda consumul de fructe si legume proaspete, in special morcovii, care pot face minuni. Puteti aplica pe ochi felii de castraveti sau cartofi, precum comprese cu apa minerala rece, noteaza Cancan.