Ce pericole se ascund in piscina Persoanele care merg la strand risca sa se imbolnaveasca de hepatita A sau de conjunctivita. Cele mai periculoase piscine sunt cele cu apa „clocita“ de razele soarelui. La temperaturi ridicate, clorul din piscina se evapora, iar microbii se pot inmulti necontrolat. Cu cat este mai cald afara, cu atat riscul de a ne imbolnavi de la apa din piscina este mai mare, spun specialistii. Si asta din cauza ca substantele cu care sunt curatate bazinele se evapora la temperaturi ridicate. Exista situatii in care, chiar daca apa din piscina nu este calda, clorul tot nu „isi face bine treaba“. Si asta pentru ca, in cazul anumitor microbi, este nevoie de cateva zile pentru a fi distrusi de substantele dezinfectante, scrie Adevarul.

Pepenele verde hidrateaza mai bine decat un pahar cu apa In fruntea fructelor zemoase cu actiune hidratanta se afla pepenele verde, care contine apa in concentratie de 92%, zahar 8% si cantitati importante de saruri hidratante, calciu, magneziu, potasiu si sodiu. In plus, pepenele verde este bogat in vitamina C, beta-caroten si licopen – substante care protejeaza organismul si impotriva razelor ultraviolete. Castravetele este, de departe, leguma cea mai zemoasa. Datorita continutului sau bogat in apa - 96% si a balantei echilibrate de minerale, castravetele are un efect hidratant de doua ori mai puternic decat aceeasi cantitate de apa consumata. De asemenea, castravetele contine un nivel aproape ideal de calciu si magneziu, dar si potasiu, sodiu si alte minerale. „Pentru a se hidrata corespunzator, oamenii trebuie sa inlocuiasca fluidele eliminate de organism prin altele care au o compozitie asemanatoare cu cea a lichidelor din corp. Fructele si legumele zemoase contin, adeseori, concentratii de minerale si zahar apropiate de aceste valori si, din acest motiv, ele pot sa hidrateze organismul mai eficient decat un simplu pahar cu apa”, afirma dr. Susan Shirreffs, de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie, scrie Adevarul.

Cafeaua este ideala atunci cand vrei sa slabesti, deoarece aceasta bautura ajuta la „arderea” grasimilor. In plus, stimuleaza digestia si accelereaza tranzitul intestinal lent. Medicii nutritionisti recomanda o ceasca de cafea dupa masa. Pentru persoanele care doresc sa isi indulceasca cafeaua se recomanda doua- trei linguri de lapte, de preferat cu continut redus de grasime. Zaharul sau zaharina trebuie evitate, informeaza Gandul.

Un nou tratament eficient impotriva distrofiei musculare O metoda de blocare a actiunii mutatiei genetice care produce distrofia musculara, caracterizata prin slabirea si atrofierea muschilor, a fost descoperita de cercetatorii americani de la Universitatea Rochester din New York, al caror studiu a fost publicat in revista Science. Testele efectuate pe soarecii carora li s-a injectat un compus ce neutralizeaza actiunea genei mutante care produce distrofia musculara au relevat faptul ca muschii acestora au inceput sa functioneze mult mai eficient dupa inceperea tratamentului. Medicii de la Universitatea Rochester din New York, autorii acestui studiu, spera ca descoperirea lor reprezinta un pas facut in directia obtinerii unui tratament care sa stopeze si sa inverseze evolutia acestei maladii, afirma Romania Libera.

Inainte de a cumpara bilet de avion, interesati-va care sunt regulile companiei alese. Femeile insarcinate care decid sa plece cu avionul in vacanta este bine sa-si ia cateva masuri de precautie inainte de calatorie, arata specialistii site-ului WebMd. In primul rand, femeile trebuie sa se asigure ca la destinatia de vacanta exista un centru medical caruia sa i se poata adresa, apoi este nevoie sa-si faca asigurare medicala si, nu in ultimul rand, trebuie sa consulte medicul ginecolog inainte de plecare. De asemenea, este bine sa ia cu ele toate documentele medicale de care ar putea avea nevoie (ecografii, analize). „Daca nu-i vorba despre o sarcina cu complicatii, nu aveti motive sa nu plecati in vacanta. Dar trebuie sa va luati masuri de precautie”, considera medicul britanic Sarah Reynolds, obstetrician si ginecolog la Bedford Hospital, din cadrul NHS. Cel mai bine este sa calatoriti intre saptamanile 14 si 28 de sarcina. Inainte de 14 saptamani exista riscul de avort, iar dupa 28 de saptamani de sarcina, apare riscul de nastere prematura, scrie EvZ.