Alimentele care-ti taie pofta de sex. Alcoolul rafinat, fumatul intensiv si ceaiurile relaxante cu efect sedativ trebuie evitate inainte de o partida de sex, deoarece acestea scad libidoul si provoaca somnolenta, avertizeaza medicii nutritionisti. Astfel, medicul Alin Popescu, specialist in medicina sportiva, spune ca alcoolul rafinat, consumat chiar si in cantitate redusa (50 ml), indiferent de tipul lui, care este peste 15 grade, amestecat cu temperaturile crescute din aceasta perioada, dau pe langa starea de moleseala si senzatia de disconfort, deoarece acesta fermenteaza. „Persoanele care fac abuz de tigari, iar aici nu ma refer la 10 – 15 tigari pe zi, sau la tigara de dupa,nu mai au dorinta de a mai intretine raporturi intime cu partenerul, pentru ca circulatia sanguina scade, la fel si libidoul”, completeaza dr. Popescu, scrie Gandul.

Fructele trebuie sa ocupe cea mai mare pondere din alimentatie O alimentatie echilibrata include o varietate de alimente in cantitati optime pentru sanatate. Medicii nutritionisti spun ca fructele, legumele si cerealele integrale trebuie sa ocupe cea mai mare pondere din alimentatia zilnica, deoarece acestea ofera organismului vitamine, antioxidanti, minerale sau glucide. Un studiu realizat de „Maggi“, pe un esantion de 100 de persoane, releva faptul ca romanii stau bine la capitolul teorie, in ceea ce priveste alimentatia echilibrata. Medicii nutritionisti atrag atentia asupra faptului ca acest lucru nu este suficient si pentru a adopta un stil de viata sanatos. „Este important sa cunoastem substantele nutritive prezente in alimente, pentru a stabili ce beneficii ne pot aduce in mentinerea starii de sanatate, sau daca se recomanda un consum cu moderatie“, spune prof. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N.C. Paulescu“. Nutritionistul completeaza ca alimentatia echilibrata furnizeaza energia necesara organismului, fara a mai avea nevoie de surplusuri chimice, relateaza Gandul.

Persoanele care apreciaza cafeaua cu gheata ar trebui sa renunte la cina sau sa mearga rapid intr-o sala de gimnastica, deoarece acest produs contine la fel de multe calorii ca si o masa calda, potrivit studiului realizat de o fundatie ce lupta impotriva cancerului. Fundatia World Cancer Research Fund (WCRF) a realizat un studiu asupra acestui produs oferit de branduri populare din Marea Britanie, precum Starbucks, Caffe Nero si Costa Coffee, pentru a determina continutul caloric, in conditiile in care tot mai multe cercetari indica o asociere intre obezitate si cancer. Studiul a stabilit ca numarul cel mai mare de calorii - 561 - erau prezente intr-unul dintre sortimentele de cafea comercializate de Starbucks, in timp ce alte tipuri de cafea cu gheata aveau intre 200-450 de calorii. Expertii recomanda ca o femeie sa consume zilnic, in medie, aproximativ 2.000 de calorii, iar un barbat in jur de 2.500 de calorii, pentru a avea o greutate optima. Persoanele aflate la regim consuma cel mult 1.500 de calori pe zi, scrie Romania Libera.

Adulterul, dusul rece al casniciei Cauzele care atrag jocul duplicitatii pe care il presupune adulterul sunt dintre cele mai diverse: tentatia fructului oprit, plictiseala, dorinta de reconfirmare a sexualitatii, imaturitatea, vulnerabilitatea, relatia deficitara cu sotul/sotia sau aparitia unei noi pasiuni la unul dintre membrii cuplului. In cazul barbatilor, exista teorii care arata ca instinctul lor de vanatori aflati intr-o permanenta cautare de prada ii face sa fie predispusi spre a-si insela partenera. Tot teoriile spun insa ca un caracter puternic si o minte echilibrata sunt mai presus de astfel de tentatii. Oricare ar fi motivele pentru care unul din parteneri calca stramb, acordarea de circumstante atenuante este e chestiune delicata, iar iertarea si continuarea casniciei presupune destul de mult efort si intelepciune, relateaza EvZ.

Cum sa te mentii plin de viata Lipsa de energie este o problema tot mai des intalnita. Din ce in ce mai multe persoane se plang ca nu reusesc sa faca fata stresului de peste zi, iar seara cad in pat epuizate. Daca vreti sa simtiti ca traiti cu adevarat, atunci trebuie sa va imbunatatiti stilul de viata. Ca sa reusiti sa fiti seara la fel de energici ca la prima ora a diminetii, trebuie sa puneti pret pe fiecare aspect al vietii voastre. Webmd va dezvaluie cateva modalitati de a va mentine plin de energie: Prima recomandare: mariti cantitatea de magneziu consumata zilnic. Persoanele cu deficient de magneziu fac fata mai greu activitatilor fizice si, in timp, ajung sa se simta mereu obosite. Aportul zilnic recomandat de magneziu este de aproximativ 300 miligrame pentru femei si 350 miligrame pentru barbati. Ca sa asimilati magneziu, adaugati in dieta zilnica cereale, alune sau migdale, relateaza Curentul.