Alimentatia saraca in glucide poate preveni acneea. O alimentatie saraca in glucide le poate fi de un real folos persoanelor care sufera de acnee, ajutand la scaderea numarului de leziuni cu peste 20 la suta, informeaza un studiu citat de Reuters. Specialistii care au contribuit la realizarea studiului spun ca mancarurile care au un continut glicemic mare cresc foarte rapid nivelul zaharului din sange, spre deosebire de alimentele cu un nivel glicemic scazut, care ridica in mod gradat nivelul zaharului din sange. Sursele cele mai importante de glucide sunt zaharul, fainoasele si painea. Oamenii de stiinta au testat, pentru realizarea acestui studiu, un numar important de barbati cu acnee care urmau, fie un regim alimentar standard, fie unul sarac in glucide, scrie Gandul.

10 greseli esentiale de evitat la prima intalnire. Emotiile unei intalniri cu o persoana necunoscuta pot deteriora calitatea comunicarii si evolutia relatiei in sine. Dar, daca doriti ca aceasta prima intalnire sa fie un succes, specialistii va sfatuiesc sa evitati nu mai putin de 10 greseli esentiale, constatate frecvent in aceste cazuri. Iata lista celor mai comune greseli de comportament la prima intalnire:

1) Sa nu intarziati. Chiar si cinci minute trecute peste ora stabilita pentru intalnire, lasa o impresie foarte proasta, mai ales cand este vorba de o persoana pe care nu ati avut ocazia sa o cunoasteti si cu care sa va permiteti incadrarea in asa-zisul "sfert academic". Citeste mai multe in Romania libera.

Plantele pot tine astmul sub control. Salvia, sovarful si musetelul ii ajuta pe bolnavi sa scape de senzatia de sufocare si de tusea persistenta. Datele statistice arata ca in Romania exista aproximativ doua milioane de persoane bolnave de astm bronsic, desi multe nu sunt inca diagnosticate. Astmul bronsic poate afecta destul de serios viata unui bolnav daca simptomele nu sunt controlate in permanenta. In prezent nu exista un tratament pentru aceasta boala cronica inflamatorie ce afecteaza caile respiratorii, ci doar unul simptomatic. Efectele medicamentelor pot fi completate cu ajutorul plantelor care, de-a lungul timpului, si-au dovedit eficienta in ceea ce priveste ameliorarea crizelor de astm, scrie Adevarul.

e-Nicotina dauneaza... Tigarile electronice emana substante folosite la dezghetarea lacatelor pe timp de iarna. Administratia americana de control a Alimentelor si Medicamentelor (FDA) atrage atentia in legatura cu riscurile celor care fumeaza tigari electronice, considerate periculoase, chiar daca nu a fost interzisa comercializarea acestor dispozitive pana in acest moment. Tigarile electronice si celelalte produse asemanatoare se vand in prezent in numar mare pe Internet si pana acum au fost mediatizate ca fiind o solutie pentru renuntarea la tutun, scrie Gardianul.

Kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala. Specialistii in nutritie spun ca kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive. Acest fruct contine luteina, o substanta care ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului si a bolilor de inima. In plus, kiwi este considerat a fi, dupa porumb, fructul cu cea mai bogata sursa de luteina. Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante, astfel ca kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala, scrie Gandul.

Gripa porcina, mai periculoasa pentru gravide. Expertii nu stiu daca femeile insarcinate sunt intr-un pericol mai mare decat restul populatiei de a se imbolnavi de gripa porcina, dar se stie sigur ca, odata infectate cu acest virus, gravidele prezinta un risc mai mare de complicatii. Cercetatori de la centrele guvernului american pentru controlul si prevenirea bolilor (U.S. Centers for Disease Control and Prevention) au analizat primele 34 de cazuri de gravide care s-au imbolnavit de gripa porcina in Statele Unite. 6 dintre aceste femei au murit, in perioada aprilie-mijlocul lui iunie, scrie Romania libera.