Detoxifierea intareste sistemul imunitar. Tratamentul de detoxifiere are rezultate benefice si in dereglarile hormonale. Medicii spun ca organismul uman are nevoie de o cura de detoxifiere la inceputul fiecarui sezon. Mai mult, specialistii in nutritie spun ca eliminarea tuturor toxinelor din organism intareste sistemul imunitar. Pe piata din Romania s-a lansat un nou tratament de detoxifiere, care se poate achizitiona atat de la farmacii cat si din plafare, la recomandarea medicului sau a farmacistului, fara reteta, noteaza Gandul.

Razele ultraviolete artificiale sunt "la fel de periculoase ca si arsenicul". Centrul de cercetare asupra cancerului al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a clasificat razele ultraviolete (UV) artificiale in categoria celor mai periculoase elemente cu potential cancerigen, la acelasi nivel cu tutunul, scrie ziarul francez Le Figaro, citat de Agerpres. Cei care prefera bronzarea in cabine speciale trebuie sa stie ca se expun unui foarte mare risc. Pana acum, expertii considerau UV din aceste cabine ca elemente cancerigene "probabile". Acum, au fost clasate printre cele mai periculoase elemente cancerigene de catre Centrul de cercetare asupra cancerului (CIRC) al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Dupa analizarea a 20 de studii diferite, CICR a clasificat riscul lor mortal in aceeasi categorie cu arsenicul si gazul mustar (iperita), scrie Romania Libera.

4 terapii trasnite. Stres, nervi “intinsi pe sarma”, ganduri negre, dureri de stomac, de cap sau de oase... ti se pare ca nu le mai faci fata si te gandesti cu groaza ca va trebui sa-ti cumperi medicamente? Nu-ti mai face griji! Exista solutii terapeutice foarte atractive. 1. Rasul este sanatate curata In momentul in care radem, organismul se tonifica pentru ca muschii se contracta si se decontracta succesiv. Nu ai motiv sa razi din toata inima? Razi fortat! E benefic pentru corp si pentru spiritul tau. Organismul se tonifica (ochii, gura, diafragma, abdomenul etc.), pentru ca muschii se contracta si se decontracta succesiv. Tot datorita rasului creste imunitatea si corpul devine mai rezistent la durere sau la depresii. Integral in Libertatea.

Consultatii la distanta prin telemedicina. O noua modalitate de acordare a asistentei medicale, printr-un sistem video de inalta calitate, a fost testat in Scotia si in SUA. Cum plata si accesul la servicii medicale devin din ce in ce mai dificile in numeroase tari din lume, au aparut firme care propun o noua modalitate de furnizare a asistentei la nivel global: prin telemedicina. Intr-un program-pilot derulat deocamdata in Scotia si in Statele Unite ale Amercii, compania Cisco propune ca medicii specialisti sa consulte la distanta pacienti care nu reprezinta o urgenta medicala, scrie EvZ.

Metode inedite de combatere a stresului. Stresul zilnic a devenit o problema din ce in ce mai mare? Acum ai la indemana numeroase metode ingenioase care te ajuta sa iti recuperezi calmul si echilibrul! Mingile antistres, jocurile de pe Internet special concepute in acest sens, acvariile cu pesti sunt cateva dintre ele! Te ajuta sa scapi de oboseala, reusesti sa mergi mai departe si sa iti atingi obiectivele, detii controlul asupra performantelor tale fizice si intelectuale, noteaza Gandul.

Usturoiul proaspat zdrobit, favoritul inimii. Un studiu condus de Dipak K. Das, directorul departamentului de cardiologie din cadrul Universitatii din Connecticut, Statele Unite, aduce prima dovada stiintifica in sprijinul afirmatiei ca usturoiul proaspat zdrobit are o actiune benefica asupra inimii mai puternica decat usturoiul uscat, praf sau granulat. Rezultatele studiului vor fi publicate la 12 august in revista “Journal of Agricultural and Food Chemistry”, scrie Romania Libera.