Racoritoare ecologice pentru zile fierbinti. Imbracati haine din in, multumiti-va cu alimente reci, nu folositi masina de spalat si puneti draperii care sa opreasca razele fierbinti. Pe langa folosirea aerului conditionat, din cauza caruia mediul este sufocat de bioxid de carbon, exista metode mult mai naturale si mai ieftine de racorire pe timp de vara. Ca sa nu transpirati excesiv si pentru a va racori corpul, medicii va sfatuiesc sa nu beti alcool si produse care contin cofeina, sa va multumiti cu alimente reci, sa faceti dusuri sau sa stati cu picioarele in apa rece, scrie EvZ.

Hainele viu colorate si parfumurile puternice – magnet pentru insecte. 40 de romani mor, anual, din cauza socului anafilactic produs de ciupiturile de insecte. Sfat: nu le deranjati cuibul, nu mergeti desculti prin iarba, purtati haine in culori deschise si evitati parfumul. Parfumurile puternice si hainele in culori vii reprezinta un adevarat magnet pentru insecte, in special pentru albine. „Persoanele care stiu ca sunt alergice, dar si celelalte, trebuie sa incerce sa evite contactul cu insectele. In primul rand, nu trebuie sa le deranjam cuibul – acesta este un aspect foarte important”, subliniaza prof. univ. dr. Diana Deleanu, presedintele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica, scrie Gandul.

Medicamentele pot fi periculoase in timpul sarcinii! Unele pastile pot cauza malformatii sau chiar moartea intrauterina a fatului. In cazul unor boli preexistente sarcinii, precum astmul bronsic si diabetul zaharat, este nevoie de tratament si pe parcursul celor noua luni de graviditate, scrie Adevarul.

Generatoarele eoliene provoaca dureri de cap. Persoanele care locuiesc in apropierea generatoarelor eoliene risca sa sufere de atacuri de panica, dureri de cap si stari de voma, potrivit unei cercetari realizate de Academia Ame­ricana de Pediatrie. Dr. Nina Pierpont, coordonatorul studiului, spune ca vibratiile si zgomotul produse de generatoarele eoliene sunt principalele motive pentru care oamenii au astfel de afectiuni. „In timpul cercetarii am constatat ca persoanele care locuiau la mai putin de 2.000 de metri de generatoarele eoliene si-au schimbat stilul de viata, in conditiile in care acesti oameni acuzau destul de des insomnii si erau mai irascibili”, spune dr. Nina Pierpont. Cercetatorul a denumit toate aceste schimbari de sanatate „sindromul generatoarelor eoliene”, scrie Gandul.

Puturosii sunt mai bolnavi. Cercetatorii americani de la universitatea din Queensland au descoperit ca persoanele care stau toata ziua acasa si se uita la televizor sunt mai bolnave decat cele care merg la munca zilnic, scrie Libertatea.

Pelinul curata sistemul digestiv. Preparatele din pelin – infuzie, pulbere, lichior, sirop, tinctura sunt eficiente in afectiuni precum edeme renale, anorexie, gastrita hipoacida, hemoroizi, rani care se vindeca greu. „Infuzia din pelin face curatenie generala la nivelul sistemului digestiv, distruge inclusiv viermii intestinali si are calitati depurative. In plus, preparatele din pelin regleaza nivelul glicemiei, fiind eficiente in diabet”, spune Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, scrie Adevarul.

Nasterea prematura poate fi prevenita. Potrivit site-ului bbc.co.uk, cercetatorii britanici de la Imperial College din Londra au identificat o proteina care declanseaza nasterea prematura si au descoperit si o cale de a bloca acest proces. Oamenii de stiinta britanici sustin ca au reusit sa izoleze proteina TLR4, care provoaca nasterile premature, si ca aceste nasteri nu se declanseaza pentru a salva viata mamei, atunci cand exista o infectie serioasa, asa cum se credea pana acum, pentru ca proteina nou indentificata nu actioneaza ca o reactie la infectie, scrie Libertatea.