Cum va protejati parul de soare si de matreata. Vara purtati palarie, batic sau sapca. Nu va faceti din scarpinat un obicei si nu va spalati prea des pe cap. Asa cum va ingrijiti corpul dandu-l cu crema, tot asa trebuie sa aveti grija si de sanatatea parului. Vara, podoaba capilara poate avea mult de suferit daca este expusa la soare fara protectie. Daca vi se usuca pielea capului, veti face coji ce vor cadea pe umerii hainelor si va fi neplacut. Cand scalpul este deshidratat, foliculii au de suferit si se formeaza o multime de solzi mici si uscati, scrie EvZ.

53% dintre femei spun ca vinul rosu le creste dorinta. Un nou studiu al cercetatorilor italieni de la Universitatea din Florenta arata ca vinul rosu creste apetitul sexual in cazul femeilor. La aceasta cercetare au participat 800 de subiecti cu varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani, jumatate femei, jumatate barbati. Oamenii de stiinta i-au rugat pe participanti sa completeze un chestionar in care sa precizeze la ce recurg pentru a mari apetitul sexual. Astfel, peste 53 la suta dintre femei au raspuns ca un pahar sau doua de vin rosu le creste dorinta de a intretine raporturi intime cu partenerul, scrie Gandul.

Oasele sfaramate, reparate cu un superglue inspirat de un vierme. Un umil vierme, pe numele lui stiintific Phragmatopoma californica (alte nume: viermele de castel de nisip sau viermele de fagure de miere), este pe cale sa faca un mare serviciu medicinii. Aceasta vietate secreta, in anumite situatii, un adeziv natural extrem de puternic, care i-a inspirat pe oamenii de stiinta sa sintetizeze un superadeziv de doua ori mai puternic. Un lipici biodegradabil care sa poata fi injectat, pentru a fixa oasele rupte, sau chiar pe cele sfaramate in mai multe fragmente greu de fixat corect cu mijloacele mecanice utilizate de medici in prezent (cuie, suruburi, fire metalice), scrie Romania libera.

Leacuri din natura contra toxiinfectiilor. Anghinarea, bitterul suedez si patrunjelul distrug microbii nocivi din sistemul digestiv. Cele mai frecvente toxiinfectii alimentare sunt cauzate de consumul de produse alimentare alterate. Insa ele pot aparea si din cauza fructelor si legumelor nespalate. Alimentele pot fi contaminate atat in procesul de preparare, cat si in contactul cu substantele toxice din mediul inconjurator. Poate fi vorba de un loc neigienic unde sunt expuse produsele alimentare (piete ambulante unde se vand ocazional lactate, oua, preparate din carne) sau de apa cu care au fost stropite verdeturile, legumele si fructele si care ar putea proveni dintr-o sursa contaminata, scrie Adevarul.

De ce sunt obligatorii ochelarii de soare la copii. Trei din patru parinti nu constientizeaza efectele negative ale razelor solare asupra ochilor, lasandu-si copiii fara protectie, potrivit unui studiu realizat de specialistii de la Colegiul de Optometrie din Marea Britanie. Cercetarea s-a bazat pe un chestionar, iar expertii au constat ca dintre parintii care cumparau ochelari de soare micutilor, doar un sfert le cumparau ochelari de protectie de la firme specializate. Oftalmologii atrag atentia ca o pereche de ochelari de soare de calitate trebuie sa contina un certificat si o holograma, care atesta veridicitatea, scrie Gandul.

Harta completa a ADN-ului, o analiza uzuala in viitor. Scanarea genomului uman ar putea deveni o analiza uzuala, desi deocamdata are un pret cam piperat, ce echivaleaza cu cel al unei masini, spun specialistii de la Universitatea Standford. "In laborator putem scana genomul cu niste costuri similare unui BMW, adica pentru aproximativ 36.000 de euro”, explica profesorul Stephen Quaqe, care a folosit propriul ADN pentru a realiza experimentul. Scaderea costurilor pentru analiza genomului uman este surprinzatoare in contextul in care initial, in programul Manhattan Project of Biotechnology, inceput in 2001 si finalizat in 2003, costurile scanarii genomului au depasit cateva miliarde de dolari si au necesitat participarea unei echipe numeroase de savanti, scrie Adevarul.