Sejururi mai avantajoase la inceputul toamnei. Vacantele „last minute” sunt cu 100 de euro mai ieftine. Cei care au lasat achizitionarea pachetului de vacanta pe ultima suta de metri pot gasi oferte cu aproximativ 50-100 de euro mai ieftine fata de pachetele cumparate din vreme. Tour-operatorii care au ramas cu locurile neocupate pe anumite destinatii le scot acum la vanzare la preturi extrem de tentante. De tarife mai mici cu 20% pana la 50% se vor bucura si cei care au optat pentru luna septembrie pentru a pleca in vacanta, scrie Gardianul.

Blue Air ieftineste cu 50%, in acest week-end, biletele pentru destinatii de vacanta. Compania Blue Air reduce tarifele la bilete cu pana la 50%, pe rutele principale de vacanta, in aceste ultime zile de vara. Astfel, in week-endul 21-23 august, sunt disponbile bilete Blue Air la preturi foarte accesibile pentru pasagerii care calatoresc in perioada 21-31 august. Tarifele biletelor incep de la 28 euro/segment cu taxe incluse, iar reducerile vizeaza destinatii precum Salonic, Paphos, Bruxelles, Berlin, Köln si Valencia, informeaza un comunicat al companiei, remis redactiei. Biletele pentru fiecare destinatie pot fi achizitionate la urmatoarele preturi: Bucuresti-Salonic – 55 euro; Bucuresti -Paphos – 62 euro; Bucuresti -Bruxelles – 62 euro. Integral in Gardianul.

Tratamente cu venin. O doctorita din Banat face minuni cu otrava de albine: folosind veninul insectelor, trateaza scleroza multipla sau reumatismul. La Semlacu Mare, un sat izolat din Timis, are loc un adevarat pelerinaj. Sute de oameni din toata tara vin sa bata la usa unui medic care isi trateaza pacientii cu plante si venin de albine. Absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie „Carol Davilla” din Bucuresti, Cristina Aosan a renuntat in 2000 la postul de medic in Timisoara pentru a fi mai aproape de natura. Era al 31-lea medic instalat in dispensarul satului in ultimele trei decenii, caci nimeni nu a rezistat la Semlacu Mare mai mult de un an, scrie EvZ.

Trucuri care va ajuta sa va pastrati bronzul. Celulele pielii se reinnoiesc o data la 28 de zile, ceea ce face ca bronzul sa dispara repede. Folosirea produselor de ingrijire corporala, hidratarea corespunzatoare si suplimentarea dietei cu vitamine ajuta pielea sa-si mentina mai mult timp aspectul bronzat, scrie Adevarul.

Cum sa iti dai seama daca sefii vor sa te dea afara. Expertii in resurse umane prezinta cele 8 semne rele, care prevestesc concedierea. Expertii din domeniul resurselor umane au facut un inventar al semnelor rele pe care angajatul le poate lua in calcul, in ceea ce priveste intentiile de concediere ale sefilor. Cum sa nu fii dat afara? „Actiunea din titlu (n.r. - concedierea) este ceea ce medicii numesc o atitudine curativa, adica este o epidemie, a se citi «se da lumea afara», tu ai inceput sa dai semne de boala, a se citi s-ar putea sa fiu pe lista, nu esti vaccinat, a se citi nu esti indispensabil, vezi proverbul «sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit» si, ca atare, ai nevoie de medicatie ca sa te faci bine, a se citi cum sa nu te dea afara”, a declarat Marius Girlea. Integral in Gandul.

Legumele gatite, la fel de hranitoare. Legumele gatite, congelate sau conservate pot avea un aport de vitamine aproape la fel de mare ca acelea proaspete. Cu o conditie: sa fie preparate corect. „Legumele gatite la abur isi pierd cel mai putin din valoarea nutritiva, in proportie de 5 la suta, pana la 20 la suta, in functie de calitatea acestora. Prin fierberea in apa sau prin prajire se pierd mult mai multe vitamine“, precizeaza profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, noteaza Adevarul.