Sedinta de masaj care te pastreaza tanar. „Deep tissue”, una dintre ultimele tehnici in materie de masaj, care se realizeaza pe straturile profunde ale tesutului muscular, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, prevenind astfel imbatranirea prematura. Specialistii spun ca alimentatia dezechilibrata, fumatul si poluarea atmosferica din orase, alaturi de sedentarism si lipsa cantitatii necesare de apa pot determina oboseala musculara. Aceasta se traduce printr-o serie de reactii aparute in organism care provoaca acumularea de toxine. La randul sau, excesul de toxine contribuie la imbatranirea prematura si la aparitia unor boli pe care, de obicei, le asociem cu varsta, scrie Gandul.

Ecuatia fericirii: la capatul unui calcul ne asteapta sufletul pereche. Clio Cresswell, o tanara si frumoasa matematiciana din Australia, profesor la Universitatea din Sydney, sustine ca descoperirea partenerului perfect este rezultatul unui calcul matematic complex, persoanele singure avand sanse mai mari sa isi gaseasca marea dragoste, partenerul ideal, dupa ce au incercat minimum 12 potentiali parteneri. Trebuie precizat ca termenul "partener de viata potential" nu implica neaparat relatiile sexuale, scrie Romania libera.

De ce sunt bune bacteriile. Corpul este populat de peste 1.000 de tipuri de microorganisme benefice. Baile dese cu produse antibacteriene si folosirea abuziva a antibioticelor sunt practici care favorizeaza imbolnavirea. Pielea este organul care intra cel mai mult in contact direct cu mediul inconjurator, iar pe suprafata ei exista o varietate de specii de bacterii bune. „Flora rezidenta pe piele se hraneste cu sebum si cu transpiratie si consta in stafilococi, propionibacterii, micrococi si bacterii corineforme. Acestea intra in lupta cu bacteriile patogene, impiedicand dezvoltarea lor“, explica medicul specialist dermatolog Oana Clatici de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, potrivit Adevarul.

Laptele echilibreaza calciul si fosforul din sange. Laptele reprezinta un aliment ideal in procesul de crestere a copilului, deoarece contine nutrientii necesari pentru o alimentatie adecvata (varstei respective) si contribuie la dezvoltarea armonioasa a organismului. In acelasi timp, laptele este o sursa bogata de calciu, fosfor, vitaminele D, B12 si contine, de asemenea, o cantitate importanta de proteine. Cercetatorii de la Nestlé au efectuat studii pe un esantion de 7.557 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani din SUA, care consumau lapte simplu, lapte aromat si copii care nu consuma deloc lapte, pentru a evidentia beneficiile nutritionale ale consumului acestui aliment, scrie Gandul.

Vinetele, indicate diabeticilor. Vinetele sunt satioase, desi au putine calorii (23 kcal la 100 g). Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, spune ca cele mai noi studii demonstreaza ca efectele dietei cu vinete asupra organismului depasesc asteptarile. Aceste cercetari claseaza vinetele pe locul doi, dupa varza, in terapia de prevenire a cancerului. Principalii constituenti ai vinetelor (93 la suta apa, vitaminele A, B1, B2, C, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan si iod) le recomanda in curele de detoxifiere, in dieta diabeticilor, astmaticilor si a supraponderalilor, scrie Adevarul.

Cancerul mamar ar putea fi tratat in circa doi ani. Oamenii de stiinta de la Colegiul Imperial din Londra au gasit o cale de a impiedica raspandirea celulelor cancerigene in organism, astfel ca un tratament impotriva cancerului la san ar putea fi obtinut in circa doi ani, fapt care ar salva milioane de vieti anual. Anterior, studiile s-au concentrat pe problema prevenirii formarii tumorilor, dar cercetarea de fata a vizat momentul raspandirii cancerului in corp, procesul fiind responsabil de 90 la suta din decesele provocate de cancerul mamar, scrie Gandul.