Imunitatea pentru iarna se pregateste din toamna. Puneti in camara multe fructe de padure uscate, muraturi si magiunuri pe care sa le consumati constant in sezonul rece. A ramas mai putin de o luna pana la sezonul virozelor obisnuite, iar pericolul gripei porcine nu a disparut nici el, asa ca nu strica sa fiti prevazatori si sa va puneti imunitatea la punct. Cel mai simplu mod este sa va incarcati camara asa cum faceau bunicii pe vremuri. Printre cele mai importante stimulente ale imunitatii sunt ceaiul de afine si cel de catina. Fructele (merele, perele si prunele uscate) ajuta si ele la intarirea capacitatii de aparare a organismului, iar muraturile nu ar trebui sa va lipseasca de pe rafturi, scrie EvZ.

Casatoria cu repetitie are sanse de reusita. Dupa o casnicie esuata, putini mai gasesc puterea de a crede din nou ca fericirea va tine „pana la adanci batraneti”. Nu e un capat de lume daca prima casatorie nu a mers! A doua poate fi un succes! Aceasta abordare optimista, asumata corect, fara resentimente sau frustrari, poate fi cheia spre un al doilea mariaj, de data aceasta reusit. Din pacate, insa, o serie de temeri ii impiedica pe multi sa-si puna pentru a doua oara pirostriile, alegand fie concubinajul, fie singuratatea, scrie EvZ.

Ardeiul iute previne diabetul si bolile cardiovasculare. Desi pare mic si fara prea multa forta, ardeiul iute previne cu succes riscul de imbolnavire de diabet si boli cardiovasculare. Datorita proprietatilor curative pe care le detine, ardeiul iute a fost comparat cu efectele aspirinei, scrie Romania Libera.

De ce te ingrasa batoanele de slabit! Persoanele care apeleaza la suplimentele pentru slabit risca sa acumuleze kilograme in plus, daca le asociaza cu mese bogate. In cel mai fericit caz, poti slabi 1-2 kg, spun nutritionistii. Batoanele pentru slabit nu ajuta la pierderea kilogramelor nedorite si, mai mult, pot chiar ingrasa, daca sunt asociate unor mese copioase. „Daca mananci mult la mesele principale si mai introduci si aceste batoane in alimentatie, atunci te poti chiar ingrasa”, atrage atentia dr. Serban Damian, nutritionist sportiv acreditat CIO, scrie Gandul.

Mentine-ti sanatatea cu bani putini! Spalatul pe dinti regulat si mesele la timp sunt modalitati ieftine de a combate aparitia bolilor. Tratamentele sunt costisitoare si necesita timp. Pe de alta parte, respectarea programului de masa si a controalelor periodice solicita resurse putine. Cea mai la indemana metoda de mentinere a sanatatii este respectarea programului de somn de sapte-opt ore, scrie Adevarul.

Surmenajul ne imbolnaveste. Cel putin 70% din romani sufera de suprasolicitare sau de oboseala cronica. Ritmul trepidant pe care ni-l impune viata poate duce la aparitia unor stari persistente de oboseala, chiar si atunci cand dormim suficient. Sindromul de oboseala cronica este caracterizat prin stari de epuizare care pot impiedica efectuarea activitatilor zilnice obisnuite. In general, aceasta oboseala este cauzata de un sindrom anxios-depresiv, care se manifesta prin insomnii si stari de somnolenta in timpul zilei, incapacitate de a mai depune efort si dificultati de concentrare, scrie Adevarul.