Cum sa scazi cu doua numere masura la haine. Impachetarile si dieta cu struguri, fructele toamnei, absorb excesul de apa din organism, reusind astfel sa ne remodeleze forma corpului si sa „sparga” nodulii celulitici in profunzime. „Asocierea dintre terapia cu struguri si dieta bazata pe aceste fructe dau rezultate excelente. Chiar dupa prima sedinta, se poate da jos pana la un kilogram, iar dupa zece tratamente de acest tip puteti scapa de aproximativ cinci-sapte kilograme. Rezultatele se mentin luni de zile si chiar ani, daca acordati putina atentie alimentatiei”, spune Betty Ratiu, managerul unui centru pentru slabit din Bucuresti si consultant in terapii corporale, scrie Gandul.

Cafeaua, remediu pentru bolile colonului. Componentele care dau gustul amar al cafelei au proprietati antibacteriene, anticancerigene si fac bine la digestie. Cafeaua (inclusiv sub forma de nes) nu este doar bautura care va trezeste de dimineata si va „aprinde” neuronii pentru orele suplimentare petrecute la serviciu. Specialistii spun ca, datorita antioxidantilor pe care ii contine, cafeaua reduce riscul cancerului de colon cu 25% si cu 80% pe cel al bolilor de ficat, scrie EvZ.

Cum tratezi afluenza - virusul clasei de mijloc. Afluenza egal virus contagios, specific clasei de mijloc. Cauzeaza depresie, anxietate, dependenta si plictiseala. Cartea psihologului Oliver James incearca sa deschida ochii celor care au fost contaminati si sa-i faca sa se regaseasca pe ei insisi. Totul incepe cu un test: daca ai vrea sa fii foarte bogat sau foarte celebru, daca speri in secret (sau pe fata) ca numele sa-ti fie cunoscut de cat mai multi oameni, sau sa apara in presa, daca suferi pentru ca nu ai si mai multe haine, parfumuri, case, masini sau cine stie ce alte proprietati, desi ceea ce ai iti este de ajuns, atunci cu siguranta esti contaminat cu ceea ce psihologul Oliver James numeste „Afluenza”, scrie Gandul.

6 obiceiuri de zi cu zi care ne pot imbolnavi. Fie ca avem treaba in bucatarie sau in curte, multi dintre noi nu stim ca suntem panditi de pericolul unor boli serioase si grave din cauza unor activitati minore de zi cu zi. Specialistii ne recomanda sa evitam sase obiceiuri banale, dar care pot deveni motive de ingrijorare pentru starea noastra de sanatate. Conform statisticilor, 65% din urgentele medicale se intampla in "casa" (accidente prin taiere sau lovire, raceli complicate, toxiinfectii alimentare, puseuri hipertensive, colici renale sau biliare, infarcturi miocardice etc). Citeste mai multe in Romania libera.

Ce este bine sa intindem pe paine. Pentru ca nu are colesterol, margarina este recomandata persoanelor cu risc cardiovascular. Totusi, in cazul persoanelor sanatoase, al gravidelor si al copiilor, consumul de margarina nu este justificat. In toate aceste cazuri untul este un aliment de preferat. Margarina este obtinuta din ulei si grasime vegetala amestecate cu apa, iar din acest motiv, nu contine colesterol, fiind recomandata cardiacilor, scrie Adevarul.

Indulcitorii artificiali ingrasa la fel de mult ca zaharul. Oamenii de stiinta de la Universitatea Liverpool, din Marea Britanie, spun ca, desi indulcitorii artificiali contin putine calorii, acestia ingrasa la fel ca zaharul. Potrivit cercetatorilor, organismul uman nu poate face distinctia intre caloriile oferite de zahar corpului si cele din indulcitori. In plus, specialistii adauga ca gustul dulce comanda organismului sa se pregateasca pentru o cantitate mare de calorii. Pentru ca acest lucru nu se intampla, organismul devine „confuz” si cere mai multa hrana sau consuma mai multa energie, rezultatul fiind cresterea in greutate, scrie Gandul.