Asigurarile de sanatate, reduse din cauza crizei. Tot mai putine firme sunt interesate sa ofere angajatilor astfel de polite private, majoritatea fiind orientate spre scaderea costurilor. Companiile din Romania renunta, rand pe rand, la asigurarile private de sanatate, oferite ca bonus angajatilor. „Anul 2009 este unul greu, cu putine contracte noi. Cam 3% dintre clientii pe care ii avem in portofoliu au renuntat la asigurarile private de sanatate”, confirma Dorin Preda, director Asilife, divizie de asigurari private de sanatate a Medlife, scrie EvZ.

Terapia cu vacuum „sparge“ nodulii celulitici. Un aparat care "aspira" celulita ajuta la tratarea rapida a pielii cu aspect de coaja de portocala si la eliminarea depozitelor de grasime localizate. "Terapia cu vacuum distruge nodulii celulitici si pe cei adiposi, iar datorita adancimii la care lucreaza acest aparat, reformarea lor dureaza multi ani", spune Betty Ratiu, managerul unui centru pentru slabit din Bucuresti si consultant in terapii corporale. Un alt beneficiu al terapiei este acela ca, spune specialistul, prin stimularea circulatiei limfatice si venoase, dar si datorita produselor folosite in timpul tratamentului, pielea isi redobandeste fermitatea, scrie Gandul.

Ce ne imbolnaveste la locul de munca. Pozitia incorecta pe scaun si privitul excesiv in monitor sunt greselile cele mai frecvente la serviciu. Medicii spun ca am putea preveni multe dintre problemele de sanatate daca ne-am lua la fiecare una-doua ore de munca scurte pauze de relaxare. Privitul indelung la monitor aduce in timp probleme cu vederea. Potrivit specialistilor, peste 80 la suta din persoanele care utilizeaza in mod regulat calculatorul sufera de asa-numitul sindrom al privitului la calculator. Boala se manifesta prin vedere neclara sau dubla, ochi iritati sau uscati, dureri de cap frecvente si sensibilitate la lumina, scrie Adevarul.

Pastila-minune pentru gurmanzi. Persoanele gurmande sau cele care doresc sa slabeasca vor putea, in viitorul apropiat, sa manance oricat de multe alimente considerate "nesanatoase", fara sa se ingrase. Cercetatorii americani lucreaza in prezent la crearea unei pilule revolutionare care le va permite celor care sunt fani junk-food sa nu-si mai faca griji din cauza siluetei, informeaza Daily Mail in editia electronica. In plus, potrivit oamenilor de stiinta, noul medicament ar putea avea si un efect de protejare impotriva aparitiei anumitor afectiuni, precum diabetul, bolile hepatice si cele provocate de obiceiurile alimentare nesanatoase, scrie Gandul.

Merisorul previne formarea pietrelor la rinichi. Studii de specialitate demonstreaza ca extractele din fructele, frunzele si mugurii merisorului sunt cele mai importante remedii pentru dizolvarea uratilor, substante din care se formeaza pietrele la rinichi. Ceaiul din frunzele acestui arbust montan are actiune diuretica, antiinflamatoare, antidiareica si este un foarte bun dezinfectant, mai ales al rinichilor si al cailor urinare, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. In plus, tratamentul cu merisor previne formarea pietrelor la rinichi, scrie Adevarul.

Ai grija ce ii pui de mancare! Dupa trei luni de vacanta in care cei mici au fost rasfatati cu fel de fel de bunatati, acum, la inceperea anului scolar, este necesar sa acordati o mai mare atentie alimentatiei lor. Pentru asta, va trebui sa aveti mare grija ce ii puneti in pachetel! Expertul in nutritie, prof. dr. George Mencinicopschi (foto), a explicat pentru Libertatea care sunt cele mai sanatoase alimente pe care le puteti folosi la prepararea gustarii celui mic. Asadar, iata sfaturile specialistului, scrie Libertatea.

Ce animal de companie i se potriveste copilului tau. Te-ai hotarat sa alegi un animalut pentru familia ta si nu stii care este cel potrivit copilului tau? Iata cateva sugestii! Adesea, un animal de companie bine ales tinde sa devina un membru al familiei si, pe buna dreptate, daca te gandesti ca sunt un sprijin in educarea copiilor. Mai mult, specialistii sustin ca un animal de companie scade tensiunea arteriala, nivelul colesterolului si al substantelor grase (trigliceride), combate anxietatea si reduce stresul, scrie Clicksanatate.ro