Atentie, dusul este o sursa de bacterii! Facem baie pentru a ne feri de bacterii, dar specialistii americani ne avertizeaza ca in para de la dus se gasesc bacterii ce se raspandesc pe intreaga suprafata a corpului. Nici apa clorinata, care ar trebui sa elimine germenii, nu ne fereste de pericol. Depunerile asemanatoare noroiului, adunate in capatul dusului, sunt un mediu propice dezvoltarii bacteriilor, carora clorul nu le face fata, scrie Adevarul.

Femeile divulga secretele pe care le afla in cel mult 47 de ore. Aproximativ 83 la suta dintre acestea se considera "persoane in care poti avea incredere deplina". Specialistii din Marea Britanie sustin ca 47 de ore reprezinta perioada maxima de timp care poate trece inainte ca femeile din Marea Britanie sa isi incalce promisiunea de a nu divulga un secret, noteaza Gandul.

Anemie la bebelusii hraniti cu lapte proaspat de vaca. Obsesia romanilor de a le da copiilor mici lapte de la vaca in primii ani de viata le cauzeaza micutilor grave probleme de nutritie. Aproape 60% dintre copiii romani cu varste de pana la 1 an sufera de anemie, principala cauza fiind folosirea laptelui proaspat de vaca in alimentatia nounascutilor, arata statistici prezentate ieri, cu ocazia lansarii unei campanii de informare si educare a parintilor si medicilor. Lipsa fierului din organism afecteaza cresterea si dezvoltarea copilului, iar la adolescenta poate provoca ateroscleroza, obezitate, diabet ori cancer, scrie EvZ.

Stresul ne poate lasa fara urmasi. Amanarea conceperii primului copil ne scade sansele de a deveni parinti naturali. Statisticile mondiale arata ca infertilitatea afecteaza aproximativ 18 la suta din populatia aflata la varsta procrearii. Un cuplu poate avea suspiciuni in legatura cu fertilitatea doar dupa ce a incercat sa conceapa un copil, timp de doi ani, fara niciun rezultat, sustin specialistii. Doar in acest caz sunt necesare investigatii medicale pentru a descoperi care este cauza infertilitatii, scrie Adevarul.

Cat de eficiente sunt pastilele antimahmureala. Dupa o ciorba calda, se recomanda o masa formata din alimente grase si prajite, deoarece hidratii de carbon din painea prajita, proteinele din oua si grasimea din carnati te ajuta sa alungi mahmureala. Dureri de cap insuportabile, stari de greata, indispozitie sunt doar cateva dintre urmarile unei seri petrecute cu prietenii la un chef. Medicii nutritionisti recomanda persoanelor care nu vor sa se imbete sa nu bea pe stomacul gol, scrie Gandul.

Dezinfectantii care curata apa din piscina duc la aparitia astmului. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de peste 730 de adolescenti cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani. Copiii care se duc regulat la piscina acoperita pentru a invata sa inoate sau pentru a se destinde prezinta un risc de sase ori mai mare de a se imbolnavi de astm, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Catolica Louvain din Belgia. Cercetatorii spun ca substantele folosite pentru a pastra piscina curata sunt responsabile de aparitia acestei afectiuni. In plus, clorul folosit pentru indepartarea microbilor duce la aparitia diferitelor alergii sau afectiuni ale cailor respiratorii, spun cercetatorii, scrie Gandul.