Hrana de la automate, plina de calorii. Chipsurile, cartofii prajiti si sandviciurile cumparate de la automate cresc grasimile din sange si predispun la celulita si la gastrita. Fie ca sunt amplasate in holurile firmelor, in gari, in statiile de metrou, in aeroporturi sau scoli, automatele cu mancare (vendomatele) au inceput sa le faca cu ochiul romanilor. Nutritionistii atrag atentia ca astfel de produse sunt pline de E-uri, contin multe calorii si sunt iritante pentru mucoasa digestiva. Ele ar trebui sa ramana o optiune de „back-up” pentru momentele de graba, scrie EvZ.

Top 5 alimente care „supara” stomacul. Persoanele bolnave de gastrita sau ulcer trebuie sa evite anumite alimente care stimuleaza aciditatea gastrica. De asemenea, si stresul le face rau Carnea grasa, dulciurile, condimentele si alcoolul se numara printre alimentele care "supara" stomacul, atunci cand suferiti de gastrita sau ulcer. Medicii spun ca persoanele care sunt diagnosticate cu aceste afectiuni trebuie sa aiba grija ce mananca, deoarece starea lor se poate inrautati, scrie Gandul.

Cum putem preveni accidentul vascular cerebral. La fiecare cinci secunde, la nivel mondial, o persoana sufera un atac cerebral. Mentinerea intre valori normale a tensiunii arteriale, a glicemiei si a colesterolului prin adoptarea unui stil de viata echilibrat previne aparitia atacului cerebral vascular. Cel mai important factor de risc in aparitia atacului vascular cerebral (AVC) (lipsa irigarii cu sange a unei portiuni a creierului) este hipertensiunea arteriala, scrie Adevarul.

Fura-le secretele de sanatate! Mergi pe bicicleta dimineata si seara, trage un pui de somn dupa-amiaza, mananca usturoi, peste si soia, bea vin rosu si vei fi sanatos tun! N-o spunem noi, o demonstreaza obiceiurile altor popoare, care se folosesc de toate acestea pentru a tine bolile departe... pana la adanci batraneti, scrie Libertatea.

Terapia cu chilli si urzici „arde” grasimea si „topeste” celulita. Ardeiul iute stimuleaza arderile metabolismului cu 25%, timp de trei ore dupa masa. Aplicat local, acest condiment "ciupeste" pielea, dar "topeste" depozitele de grasime. Impachetarile cu ardei iute, urzici si castane ajuta la arderea grasimilor si la reducerea vizibila a celulitei, spun terapeutii. "Avand la baza chilli peper (ardei iute), aceasta terapie reprezinta un tratament hot, atat la propriu cat si la figurat. Citeste mai mult in Gandul.

Masca-peeling cu migdale curata tenul in profunzime. Atunci cand aveti tenul gras si va treziti dimineata cu fata "incarcata", e semn ca glandele sebacee au produs, noaptea, o cantitate excesiva de sebum. Masca pe baza de faina de grau si migdale reprezinta tratamentul ideal pentru un ten incarcat, spun cosmeticienii. In cazul persoanelor care au tenul gras si se trezesc dimineata cu fata stralucitoare, "incarcata", inseamna ca, pe timpul noptii, glandele sebacee au "lucrat", declansand o productie excesiva de sebum. O solutie la indemana in aceasta situatie, in afara aplicarii cremelor matifiante (care reduc aspectul lucios al fetei), o reprezinta masca-peeling cu faina de grau, scrie Gandul.