Premiera in Romania: retete medicale electronice. La Arad au fost lansate, ieri, primele retete medicale electronice din Romania, dar si un card privat de sanatate cu cip, pe care sunt stocate informatii despre fisa completa a pacientilor si istoricul medical al acestora. „Realizarea prescriptiei medicale electronice este o premiera nationala si are o serie de avantaje, incluzand faptul ca farmacistul identifica rapid produsul exact, recomandat de medic”, a declarat dr. Adrian Darabantiu, reprezentantul policlinicii inaugurate la Arad, potrivit EvZ.

Cum iti influenteaza alcoolul viata sexuala. Alcoolul baut inainte de o partida de sex nu echivaleaza neaparat cu obtinerea unor performante deosebite in domeniu. Chiar daca se spune ca alcoolul este un stimulent sexual. Potrivit specialistilor in sexologie, alcoolul baut cu moderatie poate avea si un astfel de efect stimulativ asupra vietii intime. "Doza limita pentru ca alcoolul sa aiba efecte benefice asupra vietii sexuale este urmatoarea: 330 de mililitri de bere, 100-150 de mililitri de vin sau 30-50 mililitri de bauturi spirtoase", spune lt. col. dr. Aurelian Emil Ranetti, medic primar endocrinolog, nutritionist, cu specializare in sexologie, de la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila". Specialistul adauga ca odata cu depasirea acestor limite incep sa apara si problemele de ordin sexual, scrie Gandul.

Americanii nu vor sa se vaccineze impotriva virusului H1N1. Majoritatea americanilor refuza sa faca vaccinul impotriva gripei porcine si nici nu vor sa accepte vreun tratament antiviral, desi acestea sunt gratuite – se arata intr-un studiu realizat recent de specialistii de la University of Pittsburgh. Potrivit datelor studiului intitulat "Biosecuritate si bioterorism: strategii biodefensive, practici si stiinta", doar 10% dintre americani ar accepta vaccinarea, iar 30% s-au declarat inca nehotarati in aceasta privinta, scrie Romania libera.

Mortalitatea infantila poate fi prevenita. Greutatea mica la nastere e unul dintre factorii care pot duce la decesul copiilor de pana la un an. Multe cazuri de mortalitate infantila ar putea fi prevenite daca s-ar interveni medical la timp. Cei mai vulnerabili sunt copiii nascuti prematur. In Romania, rata de deces a copiilor mai mici de un an este de 22,9 la suta, fata de 5,72 la suta, cat este media inregistrata pentru celelalte tari din Uniunea Europeana. Aceste date ne situeaza pe primele locuri in Europa la capitolul mortalitatii infantile, scrie Adevarul.

Tocurile inalte pot duce la aparitia artritei. Femeile care poarta pantofi cu tocuri inalte risca sa sufere de artrita, avertizeaza oamenii de stiinta citati de editia on-line a ziarului Telegraph. Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat mai multe femei care in tinerete au purtat incaltaminte cu tocuri foarte inalte si, ulterior, au dezvoltat un risc mai mare de aparitie a artritei. Tocurile inalte si sandalele s-au dovedit a reprezenta cea mai mare problema, in timp ce incaltamintea sport nu prezinta nici un risc in acest sens, scrie Gandul.

Pregateste-ti organismul de sezonul rece. Pentru a sta departe de boli iarna asta, tine cont de cateva reguli de alimentatie si de stil de viata. Incarca-ti organismul cu vitamine, fa cat mai multa miscare si nu iti neglija analizele medicale periodice. In sezonul rece, meniul zilnic poate suferi modificari majore: fructele si legumele nu se mai gasesc din belsug si, din pacate, cele care se mai gasesc in extra-sezon nu mai sunt la fel de gustoase precum cele de vara, coapte natural, scrie Click.