Sperma ascunde secretul tineretii indelungate. Expertii austrieci sustin ca sperma umana ar putea deveni viitoarea arma impotriva imbatranirii precoce. Un studiu nou, realizat la Universitatea Graz, a relevat faptul ca o substanta care se afla in sperma, numita spermidina, incetineste procesul de imbatranire in cazul mai multor specii de muste, viermi, soareci si ca, in acelasi timp, impiedica si degradarea celulelor din sangele uman, noteaza Adevarul.

Cat de sanatos e mustul. Mustul este un excelent stimulator pentru imunitate, fiind bun pentru anemici. Nu e recomandat diabeticilor ori inainte de a urca la volan. Sucul de struguri, ori mustul, este bogat in vitamina A, B1, B2 si minerale, stimuleaza sistemul nervos, reduce retentia de apa si energizeaza organismul. Mustul este recomandat celor care fac efort intelectual intens, dar si celor aflati in convalescenta, deoarece stimuleaza imunitatea si refacerea organismului, datorita continutului ridicat de vitamina C. Nu exagerati insa daca urmeaza sa urcati la volan ori daca sunteti diabetic, noteaza EvZ.

Doua cani de cafea zilnic stimuleaza memoria. Cafeina contracta vasele de sange din creier, astfel incat functiile metabolice sa se desfasoare mai repede si energizeaza creierul. Cafeaua face parte din alimentele care ne ajuta sa ne concentram mai bine in perioadele aglomerate si stresante. Astfel, vom reusi sa procesam mai usor si mai repede multitudinea de informatii pe care le avem de retinut, arata un studiu realizat de Nescafe. Specialistii spun ca exista o relatie puternica intre cafeina si modul in care functioneaza creierul uman, scrie Gandul.

Stomatologia moderna va face zambetul perfect. Remodelarea gingiilor, corectarea rupturilor dentare, a diferentelor de dimensiune si de culoare dintre dinti se obtin prin cosmetica dentara. Cea mai solicitata este procedura de reconstructie a dintilor sparti si a celor fisurati. Metoda aduce beneficii estetice si contribuie la mentinerea sanatatii orale. Dintii ciobiti si cei sparti sunt sensibili si, din acest motiv, pot produce durere. Varianta cea mai indicata pentru remedierea acestei situatii o reprezinta reconstructia cu efect pe termen lung, cu ajutorul fatetelor de portelan. Acestea imbraca dintele pentru a crea o noua suprafata frontala, adaptata cerintelor estetice ale clientilor, noteaza Adevarul.

Care e granita dintre excitatia normala si nimfomanie. Medicii spun ca este un mit afirmatia potrivit careia femeile care au mai multi parteneri sexuali si raporturi dese sunt nimfomane. Nimfomania este o boala psihica, ce se defineste prin dorinta irezistibila si insatiabila a femeilor pentru actul sexual, potrivit medicilor. Specialistii spun ca oamenii folosesc adesea termenul de "nimfomanie" cu sens peiorativ, dand de inteles ca, daca o femeie are mai multi parteneri sau un apetit sexual crescut, este nimfomana. De fapt, nimfomania - aceasta deviatie sexuala, - care se defineste prin nemultumirea femeii, tine de apetitul sexual care nu poate fi satisfacut, si nu de numarul raporturilor intime, spune specialistul. "O nimfomana poate avea contacte sexuale non-stop si, cu toate acestea, ea sa fie tot nemultumita. Dar, se poate ca o femeie sa aiba si zece raporturi sexuale intr-o singura zi, pentru ca are un apetit dezvoltat, dar asta nu inseamna ca este nimfomana", ne lamureste Gabriela Nita, psiholog cu specializare in sexologie, citat de Gandul.

Oamenii vor putea comunica intre ei doar cu ajutorul gandurilor. Multi oameni spun ca pot comunica prin telepatie... Ei bine, acest lucru nu va mai fi considerat o forma de perceptie extra-senzoriala sau cognitie anormala si ar putea sa devina la fel de comuna ca si comunicarea verbala sau scrisa. Si asta pentru ca un nou studiu realizat de cercetatorii de la University of Southampton demonstreaza in premiera mondiala ca este posibil ca oamenii sa comunice intre ei doar prin intermediul gandurilor. Expertii au facut un experiment in aceasta privinta cu ajutorul unui sistem special de transmitere a gandurilor. Este vorba de Brain-Computer Interfacing (BCI), un sistem informatic de captare a semnalelor neuronale, care apoi sunt traduse in comenzi ce permit fiintei umane sa controleze anumite dispozitive, cum ar fi computerul, robotii sau alte obiecte din mediul inconjurator, noteaza Romania Libera.