Artrita ii face pe tineri sa lipseasca de la munca. Jumatate dintre romani sufera de boli reumatice, multi dintre acestia fiind tineri. 12 octombrie marcheaza Ziua Mondiala a Artritei. Anul acesta, se atrage atentia asupra dificultatilor pe care bolnavii le intampina la serviciu. Majoritatea persoanelor cu probleme reumatice sunt nevoite sa-si schimbe stilul de viata, capacitatea lor de munca fiind sever afectata de scaderea mobilitatii articulare. Acest lucru are un puternic impact in special asupra persoanelor tinere, care pot fi puse in situatia de a nu-si mai putea practica profesia. Integral in Adevarul.

Contraceptivele modifica gusturile femeilor la barbati. Pilulele contraceptive pot afecta preferintele femeilor in ceea ce priveste barbatii, este concluzia unui studiu recent al oamenilor de stiinta din Sheffield, Marea Britanie. Mai exact, cercetatorii afirma ca hormonii din anticonceptionale pot provoca schimbarea gusturilor, prin dezvoltarea unui interes crescut pentru barbatii cu trasaturi mai putin masculine. Mai mult, se vehiculeaza ca aceste schimbari se produc in general in perioada infertila, urmand ca in zilele fertile femeile sa fie atrase de barbatii cu trasaturi dure, scrie Adevarul.

Cum iti arata corpul ce trebuie sa mananci. Desi unele afectiuni se pot "citi" usor, prin semnele pe care ni le arata corpul, specialistii atentioneaza ca acestea nu se substituie vizitelor medicale. Vergeturile, insomnia sau transpiratiile excesive pot semnala lipsa anumitor vitamine din organism, spune omul de stiinta Jim Campbell, intr-un articol aparut in ziarul Daily Mail. Totusi, odata ce ati depistat vreo carenta, nu faceti automedicatie, ci mergeti la medic pentru un consult de specialitate. Integral in Gandul.

8 alimente importante care ne ajuta sa nu ne ingrasam. Ati observat ca v-ati cam ingrasat? In cazul acesta, ar trebui sa fiti mai atenti cand mergeti la cumparaturi si sa alegeti acele alimente care va pot ajuta sa va mentineti greutatea corporala ideala. Potrivit specialistilor, exista o serie de produse alimentare despre care putini dintre noi stiu ca asigura un metabolism sanatos, avand si proprietati terapeutice in diverse maladii sau pur si simplu contribuie la prevenirea anumitor boli, scrie Romania Libera.

De ce e bine sa mananci un mar pe zi. Parintii sau bunicii iti spun mereu sa mananci cate un mar in fiecare zi si nu intelegi de ce trebuie sa faci asta? Lector dr. Lygia Alexandrescu iti ofera cateva ponturi care te vor face sa apreciezi acest fruct miraculos. Pe langa faptul ca este un fruct gustos, marul este si foarte sanatos. El ii ofera corpului tau o multime de vitamine, care te vor ajuta sa nu mai racesti la fel de mult ca si prietenii sau colegii tai, iti vor da mai multa putere si vei zambi mai mult, scrie Libertatea.

Vaccinarile in exces pot modifica ADN-ul. Cercetatorul Maria Serbanescu, specializat in genetica psihiatrica, este impotriva imunizarilor in numar mare, in special la copii. Profesorului Maria Serbanescu de la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Bucuresti ii place sa spuna ca practica medicina viitorului. S-a specializat in genetica psihiatrica, o stiinta despre care crede ca va ajuta la dezvoltarea de tratamente noi si revolutionare pentru bolile psihice. Desi lucreaza „cu norma intreaga” la Spitalul „Obregia”, are ocazia sa isi valorifice cunostintele mai mult la Bonn, in Germania, unde colaboreaza cu Institutul de Genetica Umana. Integral in EvZ.