Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei. Osteoporoza poate fi depistata precoce chiar atunci cand sunt doar procente mici de pierdere de masa osoasa, printr-un test Dexa, care utilizeaza radiatie X de energie joasa. Testarea se realizeaza gratuit, pe tot parcursul lunii octombrie, in mai multe centre din Romania, in cadrul campaniei pentru prevenirea acestei maladii. Integral in Gandul.

Spray-ul nazal care tine la distanta gripa. Pe piata din Romania s-a lansat un nou tratament impotriva gripei si a racelii. Produsul este sub forma de spray nazal si creeaza o bariera antivirala la nivelul mucoasei, fapt ce ajuta la prevenirea patrunderii agentilor patogeni in organism. Dupa aplicare, produsul formeaza o pelicula care retine si distruge virusurile de gripa transmise pe cale aeriana, imediat ce acestea ajung in cavitatea nazala, scrie Gandul.

Autismul nu dispare la 18 ani! In Romania, persoanelor diagnosticate cu autism nu le mai este recunoscuta boala dupa majorat si nu mai primesc niciun ajutor. Peste 150 de specialisti din tara si din strainatate atrag atentia ca „autismul nu dispare la 18 ani”, in cadrul conferintei internationale cu tema „E timpul schimbarii - Autismul si incluziunea sociala”, organizata de Fundatia Pentru Voi. „Autoritatile romane trebuie sa inteleaga faptul ca adultii cu autism au nevoie de suport, iar cresterea calitatii vietii lor se poate face numai printr-un diagnostic timpuriu”, atrage atentia Suzanne Collins, director al comisiei de doctorat in psihologie clinica la Universitatea din Essex. Cititi mai mult in EvZ.

Vremea rea ne da dureri de cap. Cel mai des, schimbarile bruste de temperatura amplifica starile de oboseala. Orice persoana sanatoasa poate fi afectata de meteosensibilitate. Iar in cazul reumaticilor si cardiacilor, variatiile de temperatura agraveaza simptomele existente. Femeile sunt mai sensibile in cazul schimbarilor bruste ale vremii decat barbatii, scrie Adevarul.

Leusteanul, leac pentru aparatul respirator. Studii realizate in Italia, Statele Unite, Turcia si in Spania au scos la iveala ca leusteanul este mai degraba planta medicinala decat zarzavat. Datorita principiilor active pe care le contin, preparatele din leustean (suc, infuzie combinata, tinctura si vin) au o puternica actiune terapeutica sedativa, antiinflamatoare, antiseptica si expectoranta, scrie Adevarul.

Cum sa urmezi cu succes o dieta. Probabil ca v-ati saturat tot incercand diverse diete, alergand printre rafturile supermarketurilor dupa diverse ingrediente costisitoare si sunteti deprimat pentru ca poate ati slabit putin, dar apoi imediat v-ati ingrasat... Nutritionistii considera ca, in cazul acestor esecuri, nu este vorba de o lipsa de vointa, ci mai degraba de faptul ca anumite persoane nu sunt pregatite cu adevarat pentru a obtine un succes. Asadar, inainte de toate, pregatiti-va mental si fizic inainte de a incepe o dieta. Integral in Romania Libera.

Copiii care stau mult la televizor pot deveni obezi. Psihologii australieni avertizeaza ca expunerea la televizor a copilului la o varsta frageda ar putea intarzia dezvoltarea limbajului, sa afecteze capacitatea de concentrare, si sa duca la obezitate, informeaza Telegraph. Statisticile din Australia arata ca sugarii pana in patru luni sunt lasati in medie 44 de minute la tv, in fiecare zi, iar copiii cu varsta pana in patru ani petrec trei ore pe zi in fata ecranului, scrie Libertatea.