Vinul alb ataca dintii. Consumul cu regularitate al unui pahar de vin alb afecteaza dantura, iar cel mai bine o stiu degustatorii. Aciditatea vinului deschis la culoare este mai mare decat in cazul vinurilor rosii, ea determinand erodarea smaltului dintilor, se precizeaza intr-un raport elaborat de “Nutritional Research”. Efectele distructive nu au de-a face cu vechimea vinului, cu originea acestuia sau cu alcoolul pe care il contine, ci sunt strict conditionate de nivelul PH-ului si de durata in care acesta sta in contact cu dintii, spun aceiasi specialisti, scrie EvZ.

Caviarul - ingredientul minune in refacerea fermitatii pielii. Caviarul impreuna cu celulele stem, ceramide si vitamina C au capacitatea de a reface fermitatea pielii si de a o oxigena. De aceea este folosit ca ingredient in produsele cosmetice dedicate in modspecial ingrijirii tenului. Recent, in Romania, biologul Catalina Anca Golea a lansat o crema care este recomandata mai ales pentru ingrijirea zonelor delicate ale fetei, precum conturului ochilor, buzelor, zonelor de expresie si gatului, scrie Gandul.

Ce analize sunt recomandate dupa 50 de ani. Depistarea precoce a afectiunilor legate de inaintarea in varsta va scapa de complicatii. Examenele medicale anuale determina riscul de afectiuni cardiovasculare, oculare si chiar de tumori in faza incipienta. Masurarea nivelului colesterolului si valorilor tensiunii arteriale sunt doua dintre investigatiile obligatorii anuale la varsta a doua, scrie Adevarul.

Depresia incepe de la gradinita. Tot mai multi elevi sufera de afectiuni neuropsihice, care se adauga bolilor deja traditionale de vedere si de nutritie. Elevii din scolile Capitalei nu se confrunta doar cu probleme de matematica, ci si cu unele grave de sanatate. In topul afectiunilor populatiei scolare (aproximativ 232.700 de elevi) se afla cele legate de vedere si de nutritie - deja traditionale, dar, mai nou, si cele neuropsihice sau cardiocirculatorii, arata Raportul privind starea invatamantului in anul scolar trecut, scrie EvZ.

O treime dintre tinerii romani nu folosesc prezervativul. In Romania, 40 la suta dintre tinerii seropozitivi si o treime din populatia generala nu folosesc prezervativul, este concluzia unui studiu realizat de Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA). Potrivit datelor inregistrate oficial, la sfasitul anului trecut in Romania erau 9.699 de persoane cu HIV/SIDA, cea mai mare parte dintre acestea, aproximativ 7.000 erau infectate cu HIV in copilarie, la sfarsitul anilor '80 si inceputul anilor '90, prin instrumentar medical nesteril sau prin transfuzii de sange. Rezultatele cercetarii prezentate ieri arata ca aproape doua treimi dintre participantii la studiul Fundatiei RAA si-au inceput viata sexuala la varsta de 17 ani, scrie Gandul.

Alunele de padure ne revitalizeaza. Alunele sunt energizante, datorita continutului bogat in proteine, acizi grasi esentiali, vitaminele C, E si B9 si in minerale, dintre care potasiul, fosforul si calciul se regasesc in cele mai mari cantitati. Aceste fructe sunt benefice pentru bolnavii de tuberculoza si de diabet, fiind un mijloc rapid de vitalizare, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, potrivitAdevarul.