Aveti grija ce contraceptive folositi. Multe femei folosesc anticonceptionale care le cresc riscurile de a face cheaguri de sange. O solutie alternativa la folosirea pilulelor este implantul de hormoni, al carui efect dureaza intre trei si cinci ani sau inelul contraceptiv. Insa nici acestea nu sunt lipsite de efecte adverse. Potrivit cercetatorilor olandezi de la Centrul Medical Universitar Leiden, cele mai multe femei folosesc pilule contraceptive ce contin combinatii hormonale care le pun in pericol starea de sanatate. Mai precis, anticonceptionalele cu o cantitate crescuta de estrogen si cu anumite tipuri de progesteron cresc riscul utilizatoarelor de a face cheaguri de sange si de a suferi de embolie pulmonara, scrie Adevarul.

Boala Alzheimer, depistata prin control oftalmologic. Maladia Alzheimer ar putea fi diagnosticata in urma unui simplu control oftalmologic, prin cercetarea atenta a retinei, arata oamenii de stiinta de la Universitatea din California, SUA. Acestia sustin ca, atunci cand se instaleaza aceasta boala, la nivelul retinei se produc deteriorari asemanatoare celor care apar la nivelul creierului, cele mai evidente dintre ele fiind acumularile de placi de amiloid. Deocamdata, testele s-au efectuat pe cobai, iar cercetatorii sustin ca aceasta descoperire ii va ajuta pe medici sa observe daca tratamentul administrat isi face efectul, scrie Adevarul.

Femeile, nehotarate cand isi aleg partenerul. Ce vor femeile este un adevarat mister chiar si pentru oamenii de stiinta. O echipa de cercetatori de la Universitatea Wake Forest din Greensboro, Carolina de Nord, au realizat un studiu pentru a afla ce vor barbatii si ce vor femeile. Cercetarea s-a realizat pe un esantion de 4.000 de subiecti, jumatate femei, jumatate barbati, cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani. Pentru barbati acest test a fost floare la ureche, deoarece acestia au ales in mai putin de 10 minute femeia atragatoare si femeia care nu corespundea standardelor, in ambele etape, din acelasi set de fotografii. Rezultatele au aratat ca prima alegere facuta de barbati a coincis cu cea de-a doua. La polul opus s-au aflat femeile care, desi aveau de facut o alegere aparent usoara, ele au avut nevoie de cateva minute pentru a analiza fiecare fotografie in parte, in ambele etape ale testului. Integral in Gandul.

Ananasul, remediu impotriva durerilor digestive. Ananasul are un continut bogat de vitamina C si fitonutrienti. "Acest fruct contine o enzima, denumita bromelina, care are capacitatea de a dizolva cheagurile de sange care dau tromboze. Mai mult, aceasta enzima ajuta la dizolvarea proteinelor de origine animala si le face mai usor de digerat", explica medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii "Traiesc, deci ma abtin". Specialistul adauga ca fructul deblocheaza conglomeratele de alimente care stagneaza in stomac si dau dureri digestive. Integral in Gandul.

Angajatii haiosi pleaca primii. Cei care fac tot timpul glume la locul de munca sunt luati drept superficiali si nepasionati de ceea ce fac, dar sunt si situatii in care sefii ii apreciaza pentru ca isi fac bine treaba. Angajatii care, in fata unei situatii stresante, au puterea sa rada sunt mult mai productivi pe termen lung decat colegii lor mai seriosi. Cu toate acestea, astfel de angajati risca sa fie printre primii dati afara, atunci cand in companie au loc restructurari, scrie EvZ.

Radiatiile emise de celulare pot provoca tumori. Persoanele care vorbesc mult la telefonul mobil risca sa dezvolte doua tipuri de tumori pe creier ori un tip de tumora a glandelor salivare, arata un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Cel mai alarmant dintre studiile din raport arata ca fanaticii convorbirilor la celular au un risc cu 50% mai mare de a dezvolta tumori ale glandei salivare parotide. Rezultatele raportului ar putea obliga ministerele sanatatii sa publice recomandari mai drastice legate de utilizarea mobilelor, scrie Romania Libera.