Ajutor on-line pentru dependentii de alcool. Cei care sufera din cauza problemelor cu alcoolul pot cere ajutor specializat prin intermediul unui site lansat ieri. Cei care au probleme cu alcoolul, dar nu au timp sau curaj sa le rezolve apeland la un specialist pentru consiliere, au la dispozitie, de ieri, un site in limba romana, www.alcohelp.ro, pus la punct de specialisti in tratarea dependentelor, scrie EvZ.

Diabetul specific adultului ii „ataca“ pe copii. Numarul copiilor cu diabet de tip 2, diagnosticat de obicei la adulti, s-a dublat in ultimii ani. Frecventa diabetului de tip 2 a crescut alarmant nu doar in randul adultilor, ci si al copiilor, atrag atentia specialistii, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, marcata maine. Diabetul zaharat de tip 2 (non-insulinodependent) este diagnosticat tot mai frecvent in ultimii ani la copii si la adolescenti, desi el era pana nu demult o maladie specifica adultilor trecuti de 40 de ani, noteaza Adevarul.

Romanii beneficiaza de o electrocardiograma gratuita. O inima normala se contracta de aproximativ 100.000 de ori pe zi, la o rata regulata intre 60 si 100 de batai pe minut. Un lant farmaceutic va demara in aceasta luna campania "Ai grija de inima ta!". Pe parcursul acestei campanii, populatia va beneficia de o electrocardiograma gratuita. Programul se adreseaza atat persoanelor care au probleme cardiace, cat si celor care sunt sanatoase, dar vor sa isi faca un EKG. Pentru a putea beneficia de aceasta analiza, programul se desfasoara in mai multe farmacii din Bucuresti, Alba, Arad, Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Constanta, Galati, Iasi, Mures, Prahova, Sibiu, Suceava si Vaslui. Pentru a afla detalii despre programul si adresele farmaciilor unde au loc consultatiile gratuite persoanele interesate de aceasta campanie vor putea apela TelVerde 0800-07-03-07, noteaza Gandul.

Marirea sanilor cu celule stem, disponibila in Romania. Prima interventie estetica de marire a sanilor prin injectare de celule stem obtinute din grasimea proprie a pacientului a fost efectuata pentru prima data in Romania, la o clinica de medicina estica din Bacau, de catre chirurgul plastician Constantin Stan. Potrivit specialistului, interventia uneste doua proceduri estetice: pe cea de lipoaspiratie, deoarece grasimea din care sunt extrase celulele stem se preleveaza de pe coapsele si de pe adomenul pacientului si pe aceea de remodelare, pentru ca celulele stem din grasime sunt injectate in alte zone pentru a recontura si a da volum, informeaza Adevarul.

30 de minute de miscare zilnic reduc cu 40% riscurile aparitiei diabetului. Pana in anul 2025, numarul persoanelor care sunt afectate de diabet ar putea ajunge la 380 de milioane. Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, sarbatorita pe 14 noiembrie, Federatia Internationala de Diabet atrage atentia asupra riscurilor cresterii incidentei diabetului la nivel mondial. Pana in anul 2025, numarul persoanelor care sunt afectate de diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, noteaza Gandul.

Peste sapte milioane de europeni sufera de Alzheimer. Aproximativ 7,3 milioane de europeni sufera de Alzheimer sau boli inrudite, cifra care s-ar putea dubla pana in 2020, Parlamentul European incurajand statele membre sa se angajeze activ in elaborarea unui program comun de cercetare in domeniul bolilor neurodegenerative si sa imbunatateasca datele privind boala. In prezent nu exista un remediu pentru cei care sufera de Alzheimer, iar cunostintele despre prevenirea si tratamentul acestei boli sunt limitate, noteaza Romania Libera.