Solutii naturale pentru terapia cailor respiratorii. Temperaturile scazute favorizeaza aparitia amigdalitelor, faringitelor, rinitelor si sinuzitelor. Tratamentele naturiste impotriva acestor infectii, de obicei cauzate de virusuri si de bacterii, sunt lipsite de efecte secundare si usor de administrat. Datorita proprietatilor emoliente, antispastice si mucolitice, remediile naturale favorizeaza tratarea rapida a afectiunilor cailor aeriene superioare, scrie Adevarul.

Cariile netratate in copilarie afecteaza caile respiratorii. Ultimele studii de specialitate in stomatologie atrag atentia asupra faptului ca netratarea la timp a cariilor copiilor poate avea repercusiuni grave, privind raspandirea infectiei in sange. Astfel, atentioneaza medicii, copiii care nu beneficiaza de un tratament al cariilor pot suferi afectiuni ale rinichilor si articulatiilor, infectii ale cailor respiratorii si chiar afectiuni cardiovasculare. Amanarea tratarii dintilor de lapte pe motiv ca acestia vor fi inlocuiti de catre dintii definitivi este complet gresita, spun stomatologii. Mai exact, netratarea dintilor de lapte afecteaza aparitia, dezvoltarea, formarea structurala, dar si pozitionarea pe arcada a dintilor definitivi, deoarece mugurii dintilor definitivi se formeaza inca din perioada intrauterina, scrie Gandul.

Sexul este remediul impotriva depresiei. Sexul este cel mai bun tratament impotriva depresiei. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii de la “Ana Aslan”, dupa un studiu recent realizat. Medicii sustin ca persoanele in varsta de 44 de ani sunt cele mai expuse depresiei. De asemenea, oamenii de stiinta recomanda ardeiul iute ca afrodisiac, in dauna medicamentelor menite sa imbunatateasca performantele sexuale, scrie Gardianul.

Avitaminozele, determinate de unele boli biliare. Multivitaminele administrate pentru a preveni deficitul de vitamine liposolubile (A, D, E , K) in cazul sugarilor cu atrezie biliara sunt ineficiente, potrivit unui studiu prezentat la intalnirea anuala a Asociatiei Americane pentru Studiul Bolilor Hepatice. Atrezia biliara este o boala rara, de cauze necunoscute, care apare in primele saptamani de viata la unul din 13.000 de copii. Afecteaza caile biliare si este caracterizata prin imposibilitatea deversarii bilei secretate de ficat in intestin, scrie Adevarul.

Esti fumator? Calculeaza-ti varsta plamanilor. Pana vineri, 20 noiembrie, romanii sunt invitati sa afle care este adevarata varsta a plamanilor, gratuit, in toate cabinetele de pneumologie din intreaga tara. Medicii trag un semnal de alarma in acest mod, atentionand ca plamanii imbatranesc mult mai repede daca esti fumator sau daca traiesti in apropierea persoanelor care au acest viciu. Acest program se adreseaza tuturor romanilor, dar mai ales fumatorilor care au indicele PA mai mare de 20. "Acest indice se afla destul de usor. «P» reprezinta numarul de pachete de tigari fumate intr-o zi, iar «A» este varsta persoanei. De exemplu, avem o persoana de 40 de ani care fumeaza 10 tigari pe zi. Atunci vom inmulti 40 cu 0,5, iar rezultatul va fi 20; deci persoana respectiva este la granita", explica dr. Roxana Maria Nemes, medic primar pneumolog, de la Institutul National de Pneumologie "Prof. dr. Marius Nasta" din Bucuresti, potrivit Gandul.

Sapte trucuri pentru ca un barbat sa fie lesinat dupa tine. Tocmai ai cunoscut un barbat care te da pe spate. Minunat. Ati iesit de cateva ori in oras, dar ai vrea sa fie al tau pentru totdeauna (sau macar o perioada mai lunga te timp). Doctorul Pam Spurr noteaza cateva sfaturi in publicatia engleza "The Sun" despre cum sa-i captezi atentia unui barbat, fara a parea disperata. Cuvintele pe care le folosesti atunci cand esti cu el sunt cruciale. Atentia verbala este importanta chiar daca poate ti se pare ca nu are vreo importanta. Ei bine, atunci cand sunteti impreuna foloseste astfel de propozitii: "Ce dragut ca mi-ai adus geanta...", "Cocktail-ul acesta e absolut divin" sau chiar "Ce loc absolut minunat" (chiar daca nu iti place asa mult). Toate aceste cuvinte frumoase pe care i le spui se vor duce direct in subconstientul lui si se va simti mereu bine in compania ta, scrie Libertatea.

Sfaturi: Cum menajam sistemul de franare. In momentul in care actionam frana, sistemul de franare transforma energia cinetica a masinii in frecare, in timpul careia se degaja si caldura. Componentele precum placutele de frana, discurile de frana, sabotii de frana (doar la anumite modele la rotile din spate), tamburii (doar la anumite modele la rotile din spate) sunt cele care se uzeaza datorita fortei de frecare si trebuie inlocuite in cazul uzurii mai pronuntate, scrie AutoDigest.ro.