Variatiile de temperatura complica racelile si astmul. Ceata agraveaza crizele astmaticilor si infectiile respiratorii, iar temperaturile schimbatoare favorizeaza pneumoniile. Crizele astmatice, faringitele si rinofaringitele manifestate cu tuse sacaitoare, dar si pneumoniile sunt mult mai frecvente in aceasta perioada din cauza variatiilor de temperatura. Unele dintre ele au manifestari care panicheaza, mai ales in conditiile in care gripa noua face din ce in ce mai multe victime si la noi. Medicii explica ce trebuie facut pentru a scadea riscul de imbolnavire si pentru a trata corect astfel de afectiuni, noteaza EvZ.

Un implant subcutanat, capabil sa atace si sa distruga tumorile canceroase. Un disc de plastic implantat sub piele "instruieste" sistemul imunitar al organismului, facandu-l capabil sa atace si sa distruga celulele canceroase, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax. Acesta este primul "vaccin anticancer", realizat sub forma unui implant de plastic care poate sa distruga tumorile, au declarat cercetatorii de la Universitatea Harvard, autorii studiului, noteaza Romania Libera.

Sarea-n bucate, pericol de moarte. Una dintre cele mai frecvente recomandari ale medicilor, atunci cand vine vorba despre adoptarea unei alimentatii adecvate pentru mentinerea sanatatii, este aceea de a folosi cat mai putina sare in mancare. Pana acum, consumul de sare era asociat cresterii tensiunii arteriale, insa, potrivit unei analize realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), sarea contribuie deopotriva la cresterea afectiunilor cardiovasculare si duce la atac cerebral, scrie EvZ.

Bunele maniere revin la moda. Tinerii, in special, considera ca este desuet sa fii politicos. Tot ei ajung insa la concluzia ca trebuie sa invete sa fie manierati pentru a se putea descurca in viata. Prinsi in tumultul vietii de zi cu zi, multi romani uita sa fie politicosi, dar se simt deranjati cand semenii lor se poarta la fel, noteaza Adevarul.

Femeile sunt mai pricepute decat barbatii la tehnica. Treburile casnice ce implica reglarea unui televizor nou sau a altui aparat electrocasnic erau pana nu demult apanajul barbatilor. Potrivit unei cercetari comandate de retailerul de electrotehnice Comet din Marea Britanie, 48% din femei se simt mai pricepute in folosirea aparatelor electronice si electrocasnice decat partenerii lor, care se cred mai iscusiti decat ele in proportie de 47%. Mai mult, 85% din barbatii britanici considera ca nu mai sunt cei mai competenti membri din familie in rezolvarea „misterelor" tehnologiei, scrie Adevarul.

Senzatiile de sufocare din atacurile de panica, provocate de un scurtcircuit al creierului. Cercetatorii americani au reusit sa gaseasca o explicatie pentru senzatia de sufocare pe care o experimenteaza oamenii in timpul atacurilor de panica. Senzatia de sufocare experimentata de oameni in timpul atacurilor de panica a reprezentat pana acum o enigma pentru lumea medicala, deoarece aceasta reactie se afla in totala opozitie cu raspunsul normal al organismului la sentimentul de frica, scrie Romania Libera.

Ce efecte are incaltamintea nepotrivita asupra sanatatii. Balerinii si cizmele Ugg (fara toc) pot cauza dureri ale talpilor, genunchilor sau spatelui, deoarece afecteaza oasele piciorului care continua sa creasca in adolescenta. Incaltamintea moderna, precum balerinii sau cizmele Ugg (cele fara toc), cauzeaza disconfort pe termen lung, caracterizat prin dureri ale talpilor, genunchilor sau spatelui, avertizeaza medicii britanici in editia on-line a cotidianului Daily Mail. Specialistii explica acest lucru prin faptul ca majoritatea modelelor de incaltaminte moderne au toc foarte mic sau deloc, iar talpa lor este adesea din cauciuc. "Incaltamintea moderna este dezastruoasa. Adolescentele poarta pantofi moderni care nu le sprijina si nu le protejeaza suficient picioarele", noteaza Gandul.