Ce sport alegi in functie de boala care te macina. Depresivii au nevoie de sporturi dinamice, iar cei care au dureri de spate trebuie sa se rezume la antrenamente mai lente. Nu degeaba medicii cardiologi spun ca mersul pe jos salveaza de un nou infarct. Miscarea ajuta grasimile sa se metabolizeze bine si sa nu se depuna pe vase. Psihiatrii si psihologii sustin si ei ca cel mai bun antidot pentru depresie este sportul. Orice tip de miscare ajuta creierul sa elibereze endorfine, mediatori neurochimici care va fac fericiti. In plus, somnul este mult mai odihnitor daca in timpul zilei ati facut miscare. Integral in EvZ.

Cum cresteti corect copiii de sexe diferite. Ignorati regulile care spun ca fetele se imbraca in roz, iar baietii in albastru si lasati-i sa se joace atat cu papusi, cat si cu masinute. Pentru a avea copii capabili sa se descurce bine ca adulti, lasati-i sa experimenteze de mici. Nu mai tineti cont de traditiile care cer ca o fata sa fie imbracata doar in roz, iar baiatul in albastru si dati-le voie sa se joace cu toate tipurile de jucarii, indiferent de sexul pe care il au. „Fiecare copil trebuie sa aiba acces si la jucarii de fete, si la cele de baieti. Altfel ne putem astepta ca barbatii sa nu fie buni in casa, iar fetele sa fie slabe in afara acesteia”, explica profesoara de feminism Mihaela Miroiu motivele pentru care e bine ca parintii sa nu tina cont de sex cand aleg jucariile micutilor. Integral in EvZ.

Cum si de ce te ingrasa stresul. O echipa de cercetatori de la Universitatea Yale a descoperit ca persoanele foarte stresate depun grasimea in jurul taliei, iar surplusul aparut in aceasta parte a corpului este asociat cu aparitia bolilor de inima. Oamenii de stiinta dau vina pe nivelul unui hormon, denumit cortizol, care este in crestere in momentele de tensiune, ca reactie de aparare a organismului. Acest hormon directioneaza mai multa grasime catre depozitele din partea abdominala. In momentele de liniste, cortizolul are rolul de a mentine echilibru intre tensiune si nivelul glicemiei din sange. Acest hormon este secretat de glandele suprarenale, iar potrivit nutritionistilor, atunci cand situatia ne scapa de sub control si suntem stresati, cantitatea de cortizol din organism este in crestere. Integral in Gandul.

Ciupercile reduc raspandirea tumorilor cancerigene cu 75%. Un ultim studiu, realizat de o echipa de cercetatori de la Centrul Medical din New York, arata ca o ciuperca care este folosita in bucataria chinezeasca ar putea fi o potentiala arma impotriva cancerului, reducand numarul de cazuri cu 75 la suta. Ciuperca, care face parte din specia maitake si are un diametru de aproximativ 20 de centimetri, ar putea ajuta la combaterea cancerului de vezica si prostata, care ucide aproximativ 15.000 de britanici, in fiecare an, potrivit editiei electronice Dailymail. Doctorul Sensuke Konno a combinat o concentratie din ciuperca cu o proteina anticancer numita interferon alfa si a constatat ca noua substanta impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene care provoaca tumori de vezica si prostata. Potrivit studiului, care a fost publicat in Jurnalul Britanic de Urologie, este nevoie de o doza foarte mica din ambele substante, iar medicamentul realizat poate activa o enzima care controleaza dezvoltarea cancerului. Integral in Gandul.

Avocado iti face pielea mai frumoasa. Toata lumea stie ca pentru frumusetea si sanatatea pielii e foarte importanta alimentatia. Cosmetologii au realizat ca fructul care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia niciunei femei este avocado. Acesta ofera o nutritie adecvata pielii si va scapa de iritatii si roseata. Avocado contine fier, cupru si cantitati mari de vitamina A, D si E. De asemenea in componenta acestui fruct intra beta-caroten, acid folic si vitaminele B3, B5 si K. Mai mult decat atat, uleiurile din avocado sunt similare cu lipidele pielii, de aceea se asimileaza usor, scrie Libertatea.

Sinuciderea, tratata la telefon. La o luna de la inaugurarea apelului de urgenta pentru tinerii cu tendinte autodistructive, telefonul suna necontenit. Dupa „epidemia" de sinucideri care a lovit recent tineretul, linia telefonica destinata copiilor si adolescentilor cu tendinte suicidale a fost luata cu asalt. Centrul de prevenire a tentativelor de suicid la copii si adolescenti a fost inaugurat in urma cu aproape o luna si se afla in curtea Spitalului Alexandru Obregia, din Bucuresti. Ideea programului e simpla: un telefon cu tarif gratuit (0800080100) la care pot suna copiii cu porniri autodistructive pentru a primi asistenta. Integral in Adevarul.