Ce nu trebuie sa mananci atunci cand esti stresat. Statisticile arata ca unul din cinci oameni este stresat, iar medicii nutritionisti spun ca anumite alimente mancate in astfel de momente de nervozitate ne accentueaza starea de neliniste. In plus, un studiu, denumit "The Food and Mood Project", realizat de Amanda Geary, specialist in nutritie din Marea Britanie, arata ca alimentele care contin cofeina, sare si grasimi alimenteaza stresul. "Atunci cand suntem agitati trebuie sa evitam orice tip de aliment care este excitant al sistemului nervos. Astfel, ciocolata, cafeaua, cacaua, bauturile care contin cofeina, precum energizantele sau cola, ne accentueaza starea de stres", spune nutritionistul Ioana Diana Dima. Integral in Gandul.

Uleiul de argan previne uscarea tenului. Datorita continutului de acizi grasi, produsul contribuie la mentinerea unui aspect frumos si sanatos al pielii. Aproape tot ceea ce facem provoaca daune la nivelul pielii noastre. Fumul de tigara, poluarea, vantul si frigul sunt factori care agreseaza tenul, iar de cele mai multe ori acesti factori duc la uscarea tenului. Pe piata din Romania s-a lansat un nou produs pe baza de ulei de argan, care are rolul de a hrani si vitaminiza pielea. In plus, biologul Catalina Anca Golea spune ca serul are un efect restructurant, antirid, hidratant si antioxidant. "Produsul este unul organis, 100% natural si este bogat in vitamine. Uleiul de argan este un produs foarte concentrat, folosit mai ales in masajul facial. Este bogat in vitamina E si acizi grasi esentiali ce previn uscarea si imbatranirea tenului", completeaza dr. Golea. In plus, vitamina E ne protejeaza derma si de razele ultraviolete, care sunt prezente si in perioada rece a anului, scrie Gandul.

Opt remedii antiraceala. Supa de pui, infuziile si odihna va pot ajuta sa va puneti pe picioare. Durerile in gat, nasul infundat, frisoanele, durerile de cap pot fi simptome ale gripei, dar si ale virozelor, care trec si fara sa luati medicamente. Daca aveti o forma mai usoara de boala si nu suferiti de boli cronice (diabet, afectiuni renale, hepatice, cardiace), sunt suficiente remediile preparate in casa. In cazul in care gripa se manifesta prin febra si varsaturi, este important sa ii asigurati organismului lichide. Cea mai eficienta este apa. Citit mai mult in EvZ.

Mituri si adevaruri despre frigider. In randul gospodinelor circula tot felul de legi nescrise si de sfaturi care se doresc a usura viata de zi cu zi. De la ce legume punem sau nu in frigider, pana la daca e mai bine sa spalam cu apa rece decat calda, miturile casnice iau amploare odata cu efervescenta produselor electrocasnice. Frigiderul a depasit era dezghetarii cu ligheanul pus pentru a nu umple casa de apa, iar acum face mai multe decat gandeam vreodata. Se dezgheata singur, filtreaza apa sau are alarma pentru uitucii care lasa usa deschisa. Se pun bananele si ouale in frigider? Sunt legumele proaspete in pericol de a-si pierde proprietatile in cazul in care sunt congelate? Acestea sunt doar putinele intrebari "casnice" care dau batai de cap atat gospodinelor tinere, dar si celor neexperimentate. Integral in EvZ.

Cum sa renunti la fumat. Atunci cand vrei sa renunti la fumat alegerea metodei este foarte importanta, deoarece aceasta poate face depasirea dependentei de nicotina mai grea sau mai usoara, depinde de situatie. In primul rand trebuie sa afli care sunt aceste metode si apoi sa incerci sa o gasesti pe cea mai buna pentru tine. Poti renunta la fumat subit. Adica, un fumator se opreste pur si simplu din fumat si rezista efectelor fizice si psihice. E o metoda foarte grea si trebuie sa ai multa vointa pentru a reusi. O alta metoda este terapia de substitutie a nicotinei. Aceasta metoda reprezinta folosirea unor gume sau plasturi. Cei care folosesc aceasta metoda se pot dezvata lent sa nu mai fumeze, fara a simti efectele renuntarii subite la tigari. Integral in Romania Libera.

Injectii cu colagen, pentru atenuarea durerilor cauzate de tocuri. In Marea Britanie, injectiile cu colagen in talpa sunt ultima gaselnita, din ce in ce mai multe femei mari amatoare de tocuri recurgand la ele pentru a nu mai resimti durerile cauzate de incaltarile nu foarte comfortabile. O astfel de injectie, facuta in pingea, costa 240 de lire sterline si e la mare cautare in regat, dupa cum scrie publicatia Daily Mail, citata de ziare.com. De anul trecut s-a observat o crestere de 5% a cererilor de astfel de interventii. In pret intra cate o injectie cu aceasta proteina, care se gaseste in mod natural in piele, in ambele picioare, aceasta avand efect 2 - 3 luni. Mai ales in preajma Craciunului, acest tip de injectii sunt foarte cautate. Efectele secundare care pot aparea dureaza 48 de ore. Integral in Romania Libera.