Umplerea ridurilor si marirea buzelor – cele mai solicitate tratamente estetice. In cautarea unui plus de frumusete, cel mai des solicitate tratamente estetice cu putin timp inainte de sarbatorile de iarna sunt umplerea ridurilor si marirea buzelor. Procedurile sunt preferate de majoritatea clientilor in aceasta perioada datorita simplitatii, sedintelor scurte si rezultatelor imediate, este de parere dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la o clinica privata din Capitala, scrie Gandul.

Ce sa-ti cumperi de Sarbatori. Ca in fiecare an, in perioada din preajma Craciunului, comerciantii isi ademenesc clientii cu promotii diverse. Unele merita sa fie luate in calcul. In capul listei de discounturi ale marilor magazine sunt pachetele de cadouri, jucariile, produsele alimentare, hainele de sezon, dar si electronicele si electrocasnicele. Aproximativ o treime dintre consumatorii romani (68%) aleg sa-si cheltuiasca banii in aceasta perioada in hipermarketuri, arata un studiu recent realizat de Deloitte la nivel european. Potrivit studiului, 28% din romani cumpara in avans cadouri pentru bradul de Craciun, in timp ce 23% fac aceste achizitii chiar si dupa Sarbatori, scrie Adevarul.

Alcoolul nu ii determina pe barbati sa vada femeile mai frumoase. O vorba veche din popor suna cam asa: "Nu exista femei urate, ci barbat care nu a baut suficient". O echipa de cercetatori de la Universitatea din Leicester a ajuns la concluzia ca alcoolul nu influenteaza judecata barbatilor in ceea ce priveste frumusetea femeilor. Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au recrutat 240 de voluntari, atat femei, cat si barbati, din barurile, terasele si cafenelele din jurul aeroporturilor. Subiectii au fost impartiti in trei categorii, in functie de cantitatea de alcool pe care o consumau, de la cateva pahare si pana la cateva sticle de bauturi alcoolice. Rezultatele au aratat ca femeile ii vedeau mai frumosi pe barbatii din poze dupa cateva pahare de alcool, in timp ce reactiile barbatilor referitoare la femeile din imagini corespundeau cu cele avute inainte de a bea alcool, scrie Gandul.

Hipnoza, utila in bolile cauzate de stres. O serie de probleme care apar pe fondul stresului, precum anxietatea, depresia, fobiile si atacurile de panica, pot fi tratate pe aceasta cale. Aproximativ 20 la suta din pacientii care vin la psiholog beneficiaza de hipnoterapie. Cei mai multi apeleaza la aceasta terapie dupa ce epuizeaza celelalte variante de tratament. Hipnoza este o stare de relaxare profunda prin care pacientul este ajutat sa-si descopere propriile resurse, pe baza carora isi poate rezolva problemele de sanatate. Cel mai adesea, prin hipnoza poate fi combatuta durerea, cauzata de bolile cronice, de migrena sau de lucrarile stomatologice, scrie Adevarul.

O noua teorie: medicamentele antidepresie schimba personalitatea. Persoanele care iau antidepresive resimt modificari de personalitate, arata un studiu publicat in Archives of General Psychiatry. Noul studiu arata ca persoanele care au luat antidepresive au devenit mai putin nevrotice, dar dupa finalizarea tratamentului au trecut prin mai multe perioade de instabilitate emotionala. Medicii romani nu sunt de acord cu aceste teorii, scrie EvZ.

Alunele, tonic pentru anemici. Alunele, considerate un energizant natural, contin proteine, acizi grasi esentiali, vitaminele E, B9 si C, alaturi de minerale precum potasiul (635 mg), fosforul (330 mg) si calciul (225 mg). Ca aliment nutritiv, Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda consumul de alune pentru proprietatile lor energizante mai ales bolnavilor de diabet si de tuberculoza, si persoanelor anemice, copiilor in perioada de crestere, gravidelor si varstnicilor. Uleiul de alune este un medicament natural pentru eliminarea parazitilor intestinali, scrie Adevarul.