Contrar aparentelor, cafeaua iti accentuaza starea de mahmureala. Atat cafeaua cat si alcoolul stimuleaza centri nervosi, dar aceasta combinatie duce la relaxarea muschilor, iar reflexele sunt incetinite. Cafeaua pare a fi cel mai rau tratament impotriva mahmurelii, aceasta accentuand starea de rau dupa o noapte de betie, sunt de parere cercetatorii de la Universitatea Temple din Philadelphia. Pentru a ajunge la acesta concluzie oamenii de stiinta americani au testat modul in care soarecii adulti navigau in interiorul unui labirint unde au fost plasati stimuli neplacuti, precum lumini si sunete puternice. O parte dintre animalele au primit doze de cofeina si alcool in diverse combinatii si li s-a evaluat comportamentul prin comparatie cu alti soareci care au primit o solutie salina neutra, scrie Gandul.

12 sfaturi pentru jucarii sigure. Atentie! Si jucariile pot fi periculoase pentru sanatatea copilului. Pentru a evita accidentele nedorite, specialistii de la Comisia Europeana au elaborat o lista cu 12 sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont. 1. Asigurati-va ca ati citit toate etichetele de pe jucarii; 2. Pentru copiii care au varsta sub trei ani nu cumparati jucarii compuse din piese foarte mici, deoarece acestea pot fi foarte usor inghitite si astfel prezinta risc de sufocare; 3. Alegeti-le numai pe cele care sunt adecvate varstei copilului si abilitatilor lui; 4. Cumparati jucarii numai de la comerciantii autorizati; 5. Cititi cu atentie instructiunile de folosire. Integral in Libertatea.

Vinul poate face cancerul la san sa recidiveze. Femeile care au supravietuit unui cancer la san ar trebui sa se fereasca de alcool sau sa se limiteze cel mult trei pahare pe saptamana, arata un studiu recent. Doar 3 pahare de vin pe saptamana cresc riscul de recidiva a bolii cu 30%, relateaza publicatia Daily Mail, citata de ziare.com. Cele mai vulnerabile sunt, conform Kaiser Permanent Division of Research in Oakland, California, femeile supraponderale, obeze sau care au intrat la menopauza, scrie Romania Libera.

Fumatul ar putea ucide 1 miliard de oameni in acest secol. 94% din populatia mondiala este neprotejata. Fumatul ucide 5 milioane de oameni in fiecare an, cea mai mare parte a populatiei mondiale nu este protejata de legi impotriva fumatului, iar avertismentele de pe pachetele de tigari au efect mai mare daca sunt mai blande, arata un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citat de Reuters, noteaza Gandul.

Dieta personalizata in functie de semnul zodiacal. Unul din principiile de medicinii chinezesti este sa ai o anumita alimentatie in functie de semnul zodiacal in care te-ai nascut. Fiecarui semn zodiacal ii corespunde o anumita fiziologie, care duce la norme alimentare speciale. Schema "Astro" este un regim alimentar adaptat la parametrii biologici ai personalitatii tale, dupa cum scrie publicatia online Femme Actuelle, citata de ziare.com. Un avantaj al acestui tip de regim alimentar este acela ca este usor de urmat, deoarece aceasta nu inseamna privarea de la anumite placeri si este bun pentru organism, noteaza Romania Libera.

Terapia cu animale recomandata de psihologi. In multe tari europene, animalele precum cainii, delfinii, caii, pisicile, sunt folosite cu succes in terapiile aplicate copiilor bolnavi, fie ca au un retard de dezvoltare, afectiuni fizice sau psihice. O legatura emotionala dintre un animal si un copil poate avea efecte pozitive asupra psihicului micutului, iar acest lucru grabeste vindecarea, sau creeaza o stare de spirit pozitiva, noteaza Libertatea.