Ce se ascunde in spatele poftelor alimentare. Cand organismul are nevoie de anumiti nutrienti ne "trans­mite" acest fapt prin aparitia diferitelor pofte, spun me­dicii nutritionisti. Mai mult, prof. dr. Gheorghe Mencinicoschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca aparitia poftelor poate ascunde diferite afectiuni. Pofta de dulce poate fi asociata cu diabetul de tip II, boala tot mai des intalnita in randul copiilor si adolescentilor, scrie Gandul.

Cum sa slabesti si sa scapi de riduri in 10 sedinte de terapie. LPG cu Liftmassage a ajuns si in Romania intr-un centru de endermologie unde clientele beneficiaza de evaluare medicala si elaborarea unui program personalizat, in functie de nevoile pielii, de la improspatarea tenului obosit pana la liftingul ochilor si tratament antirid pentru densitate, pretul unei sedinte fiind de 200 de lei. Terapia este destinata remodelarii corporale, ajutand la eliberarea grasimii din celulele adipoase pana la distrugerea si eliminarea acizilor grasi. Integral in Gandul.

Atentie de unde cumparati carne de porc! Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) ne recomanda sa cumparam carne sau produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Recomandarea vine pentru a pentru a evita posibile toxiinfectii alimentare sau infestari cu parazitul Trichinella Spiralis. "Nu cumparati carne proaspata decat din unitati autorizate, deoarece prin programele specifice de control, inspectorii Autoritatii garanteaza ca aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta”, se arata intr-un comunicat al ANSVSA. Integral in EvZ.

Alimentatia dicteaza starea de sanatate. Organismul uman este supraincarcat de substante toxice din cauza obiceiurilor alimentare nesanatoase. Desi organismul are capacitatea de a elimina natural toxinele prin plamani, piele, rinichi si intestinul gros, datorita obiceiurilor alimentare nesanatoase, depuratia organismului incetineste si acestea se acumuleaza. Astfel, se instaleaza problemele digestive, oboseala, durerile de cap, apatia, balonarea, somnolenta, si o serie de alte afectiuni. De asemenea, s-a dovedit ca intestinul "infundat" este cauza principala a aterosclerozei. Chirurgii au constatat ca 70% din intestinele operate au depuneri pietrificate cu materii fecale, paraziti si mucegai. Integral in Libertatea.

Un dulce sanatos – iaurtul cu fructe preparat acasa. Iaurtul cu fructe preparat acasa face parte din categoria dulciurilor sa­­na­toase recomandate de medicii nutri­tionisti. Specialistii nu indeamna la eliminarea completa a zaharurilor din alimentatie, ci doar la prudenta si evitarea dulciurilor concentrate. "Este foarte adevarat ca excluderea completa a zaharurilor din dieta nu este cea mai sanatoasa si mai comoda metoda de a ne mentine supli, insa trebuie tinut cont si de faptul ca aportul caloric adus de dulciuri se depune rapid sub forma de rezerve si, astfel, controlul greutatii devine dificil", atentioneaza lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist in nutritie. Integral in Gandul.

Cata armonie aduc banii la comun. Multe cupluri functioneaza dupa deviza „ce e al meu e si al tau“, insa putine tin sa dovedeasca asta prin impartirea resurselor banesti, asa cum se intampla in anii ’70, cand regula era ca banii sa fie tinuti la comun. Perechile moderne prefera sa-si pastreze resursele separat pentru a evita certurile de tip: "tu ai dat 250 de euro pe cadoul mamei tale, iar eu numai 50 pentru al mamei". Integral in Adevarul.