Probleme de sanatate pentru care nu trebuie sa ne grabim la bisturiu. O simpla inflamare a amigdalelor nu presupune neaparat scoaterea acestora, spun medicii ORL. Specialistii completeaza ca respiratia dificila intalnita mai ales in randul copiilor se datoreaza polipilor. Atentie insa: acestia trebuie scosi doar atunci cand ajung la maturitate, deoarece pot reaparea odata cu trecerea anilor. "Numai medicul poate spune daca polipii au ajuns la maturitate, in urma unui control ORL. Parintii ar trebui sa acorde o atentie deosebita atunci cand copilul respira greu pe nas sau pe gura", spune dr. Irina Manoliu, specialist ORL. Integral in Gandul.

Calculeaza portia corecta. Pentru a nu va supraalimenta, aveti grija ca friptura sa nu fie mai mare decat un pachet de carti, iar portia de paste sa fie cat o minge de tenis. Farfuriile si tacamurile de mari dimensiuni aduc si un consum mai mare de alimente si pot fi responsabile de acumularea de kilograme nedorite. In plus, studiile arata ca acum o portie de mancare este mai bogata cu aproximativ 200 de kilocalorii decat in urma cu 20 ani. In aceste conditii, pastrarea unei decente a portiilor de mancare poate deveni esentiala pentru sanatate, scrie EvZ.

Sampania, buna pentru inima si creier. Un studiu realizat la Universitatea Reading din Marea Britanie a scos la iveala faptul ca sampania este buna atat pentru creier, cat si pentru inima. Secretul din spatele acestei descoperiri sta in polifenoli, care destind vasele de sange, facand mai usoara misiunea inimii si a creierului, conform publicatiei Daily Mail, citata de ziare.com. Vestea buna e ca nu doar versiunile scumpe ale licorii au acest efect, ci si vinurile spumoase. Polifenolii care se gasesc din belsug in sampanie si vin rosu mai pot fi culesi din ceai, ulei de masline, ceapa, praz, brocoli si afine. Desi beneficiile sunt aceleasi, sampania e cu siguranta mai distractiva, scrie Romania Libera.

Alimente care scad nivelul zaharului din sange. Nu tot ceea ce este dulce este sanatos. Dulciurile nu sunt foarte bune pentru sanatatea ta daca sunt consumate in cantitati mari. Tulburarile nivelului de zahar din sange pot duce la hiperglicemie sau diabet. Dintre alimentele care scad nivelul zaharului in sange, specialistii recomanda scortisoara, ea avand si un nivel ridicat de magneziu si fibre. In urma unor studii s-a demonstrat ca o lingurita de scortisoara pe zi reduce nivelul zaharului din sange cu 20%, iar efectul poate fi observat in trei saptamani. De asemenea, scortisoara ajuta la reducerea nivelului colesterolului. Integral in Romania Libera.

O portie de mancare este mai bogata cu 200 de kilocalorii decat acum 20 ani. O portie de mancare este mai bogata in prezent cu 200 de kilocalorii decat acum 20 de ani, desi jumatate dintre romani sustin ca sunt foarte atenti la alimentatie, arata un studiu realizat de o companie de produse culinare, pe un esantion de aproximativ 400 de romani. Sondajul a fost facut in perioada 15 octombrie-1 noiembrie, iar persoanele intervievate au varste cuprinse intre 18 si 65 ani si majoritatea sunt din mediul urban. Integral in Gandul.

Cum faci fata unei iubiri interzise. Ce faci cand o dragoste imorala iti da viata peste cap? Ii dai curs si distrugi in felul acesta alte vieti sau iti inhibi sentimentele si astepti sa treaca de la sine? Ochii vad, inima cere, constiinta nu si nu. Asa se intampla cand apar, neprogramate si neinvitate, sentimente coplesitoare fata de o persoana nepotrivita: iubita celui mai bun amic, nasa de cununie, sotul surorii, barbatul casatorit. In astfel de situatii, exista doar doua cai de urmat, ambele cu implicatii si efecte majore atat asupra propriei persoane, cat si a celor din jur: fie lupti cu tine insuti pana anihilezi toate aceste porniri, fie le dai curs si iti pui in cap lumea intreaga. Integral in EvZ.