Utile: Topul bauturilor alcoolice mai putin nocive; Cele mai bune partii de schi; Cum te aperi de frig; Unde mai gasiti produse traditionale de Craciun; Bradul natural, fata in fata cu cel artificial
Bradul natural, fata in fata cu cel artificial. In magazinele din Romania, atat in cele traditionale, cat si in cele virtuale, au aparut din ce in ce mai multi pomi artificiali. Frumosi, cu coroana bogata, ei par alternativa perfecta la bradul natural: nu mai trebuie sa alergi in fiecare an dupa pomul perfect si nu mai cheltuiesti alti bani. Insa, dincolo de mirosul specific, bradul natural vine la pachet cu multe alte beneficii, scrie EvZ.
Cum te aperi de frig. Afla ce-ti recomanda specialistii. Gerul, vantul si zapada sunt factorii externi care ne pun in pericol sanatatea. Medicii atrag atentia ca pielea este prima care are de suferit in aceasta perioada. In plus, pe timpul iernii pielea poate deveni uscata si iritata, mai des decat in mod obisnuit. De aceea, specialistii recomanda ca, in sezonul rece, sa acordam mai multa atentie ingrijirii tenului. Astfel ca, inainte cu 30 de minute de a iesi afara, trebuie sa ne aplicam pe fata o crema cu factor de protectie (FPS), deoarece razele soarelui sunt mult mai puternice decat vara, din cauza zapezii, scrie Gandul.
Topul bauturilor alcoolice mai putin nocive. Pe primele locuri in clasament se situeaza vinul facut in casa si whisky-ul. Consumul de bere este nerecomandat mai ales celor care vor sa conduca a doua zi, pentru ca ramane cel mai mult timp in sange. Prima precizare a specialistilor in ceea ce priveste consumul de alcool de Sarbatori, ca si in cazul bunatatilor de pe masa de Craciun, este sa fim cumpatati. Indiferent care este bautura preferata pentru masa festiva, nu trebuie sa depasim cantitatile recomandate, adica maximum doua-trei pahare de vin, doua de bere sau 150 ml de tarie, scrie Adevarul.
Cele mai bune partii de schi. Doar 15 dintre judetele Romaniei se pot lauda cu partii de schi. Cele mai multe, 25, sunt in judetul Prahova, urmatoarele in top fiind Maramures (23) si Brasov (20). Directorul clubului Sportiv Todiral, din Baia Mare, recomanda celor care stapanesc bine tainele schiului alpin partiile din Mogosa si "olimpica" din Borsa. "La partia olimpica, instalatiile nu sunt inca gata, dar o firma din Austria se ocupa de aceasta problema", spune Gheorghe Todasca. Partia olimpica se intinde pe 2.980 de metri si are o diferenta de nivel de 650 de metri, scrie EvZ.
Crema pentru ten sensibil, care inlocuieste tratamentul medicamentos. Persoanele cu ten sensibil au la dispozitie o noua crema, pe baza de apa echilibrata in deuteriu (AED) si principii active naturale. Produsul face parte din gama de dermatocosmetice, semnata de prof. univ. dr. Ioan Nedelcu, membru al Academiei Americane de Dermatologie. "Una dintre substantele continute, ceramidele-3, a aratat in experiment ca sporeste cu 25% hidratarea in 14 zile si reduce cu 11% in trei ore pierderi insensibile de apa. La randul lui, acidul hialuronic silanolat creste hidratarea cu 22%. Deci numai aceste principii hidrateaza cu 58%", explica prof. Nedelcu, potrivit Gandul.
Unde mai gasiti produse traditionale de Craciun. Costita hatuita, carnati cu busuioc verde, muschi impletit, jambon semicrud, toba, dar si pastrav afumat in cetina de brad, cascaval bucovinean, paine cu barabule, cornulete cu mac si cozonac cu nuca, stafide sau rahat. Bunatatile astea, dar nu numai, facute dupa retete de familie, in case traditionale romanesti, le mai gasiti doar azi la targuri si in magazinele fara pretentii din Capitala. Asta, daca vreti sa puneti pe masa de Craciun bucate specifice romanesti - fara coloranti sau alti potentiatori de gust si aroma -, si nu aveti nici porc de taiat, nici rude pe la tara care sa va puna sub brad carnati proaspeti de casa, scrie EvZ.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat