Pasiune in asternut doar in primii doi ani de relatie. Cercetatorii italieni vin sa dezminta zicala potrivit careia "dragostea dureaza trei ani". Potrivit noilor cercetari pasiunea dispare, de fapt, mult mai devreme: in circa doi ani, scrie BBC News. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Pisa au descoperit ca o serie de hormoni care ii fac pe oameni atractivi din punct de vedere sexual in ochii noilor parteneri dureaza cel mult doi ani. Integral in Adevarul.

Topul micilor bucurii ale vietii. Somnul bun la finalul unei zile obositoare s-a clasat pe primul loc in clasamentul placerilor vietii, intr-un sondaj realizat in Marea Britanie. Gasirea unei bancnote uitate intr-un buzunar, un chilipir in magazine si micul dejun servit la pat se numara de asemenea printre marile bucurii mici ale vietii. Sa te relaxezi in pat la finalul unei zile interminabile si sa te trezesti complet revigorat a doua zi s-a dovedit cea mai mare dintre bucuriile mici ale vietii, scrie Adevarul.

Cum slabesti fara infometare. Dietele de slabit au fost mereu o problema. Cum mananc, ce mananc? Nu ma pot abtine. Sunt "rea de foame" sunt numai cateva dintre provocarile unei cure de slabire. Mesele de sarbatori adauga, invariabil, cateva kilograme in plus. Daca vrei sa scapi de ele rapid, poate ca n-ar strica sa te gandesti la o dieta fara infometare, asa cum este programul Atkins. Cititi mai mult in EvZ.

Cine nu are coenzima Q10 ar trebui sa-si cumpere. O echipa de cercetatori de la Universitatea San Diego din California spun ca un nivel scazut de coenzima Q10 in organism scade sansele de a atinge orgasmul cu aproximativ 50 la suta. Expertii americani spun ca dorinta si performanta sexuala depind de o serie de factori. Astfel, buna functionare a sistemului cardiovascular, starea generala de sanatate, capacitatea de concentrare si, inainte de toate, resursele de energie ale corpului sunt toate elemente esentiale. Toti acesti factori pot fi influentati in mod favorabil de coenzima Q10. Aceasta reprezinta cheia proceselor de producere a energiei in organism. Integral in Gandul.

Adolescentii care adorm dupa miezul noptii sunt predispusi la depresie. Mersul la culcare devreme ii pro­te­jeaza pe adolescenti impotriva de­­pre­­siei sunt de parere cercetatorii ame­ricani de la Centrul Medical din ca­drul Universitatii Columbia din New York. Studiul, efectuat pe adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani, arata ca tinerii care adorm dupa miezul noptii au un risc cu 24 la suta mai mare sa fie deprimati, comparativ cu cei care se baga in pat inainte de ora 22.00. In acelasi timp, oamenii de stiinta sustin ca adolescentii care dorm mai putin de cinci ore pe noapte prezinta un risc cu 71 la suta mai mare sa fie deprimati decat tinerii care dorm, in medie, opt ore pe noapte. Mai mult, cei care adorm dupa miezul noptii prezinta cu 20 la suta mai multe riscuri sa aiba porniri suicidale, comparativ cu tinerii care se culca mai devreme, iar cercetatorii spun ca riscul creste cu cat scade numarul orelor de somn. Integral in Gandul.

Medicii nutritionisti spun ca nucile reprezinta un aliment bogat in proteine si vitamine esentiale organismului. Vitamina A si vitamina E se gasesc din belsug in acest fruct. In plus, potrivit specialistilor, nucile au un continut ridicat de minerale, precum fosfor si potasiu, fibre, dar mai ales acizi grasi omega 3, necesari pentru buna functionare a creierului. Nucile sunt bogate in grasimi benefice pentru piele, astfel ca acestea sunt recomandate in perioada iernii, cand factorii externi ne ataca derma. Mai mult, fructul imbunatateste elasticitatea pielii, iar consumul lor este recomandat si in cazul persoanelor care sufera de eczeme sau psoriazis, scrie Gandul.