Filmele 3D pot provoca dureri de cap. Sfaturi pentru cei cu ochelari. Centrii nervosi sunt excitati la maximum in cazul persoanelor care au probleme cu vederea si se uita la filme tridimensionale. Cinefilii sau suporterii competitiilor sportive, care asteapta o experienta de neuitat din partea tehnologiei 3D, ar trebui sa isi faca mai intai un control oftalmologic, deoarece risca sa isi provoace o durere de cap cu adevarat "tridimensionala", sunt de parere oamenii de stiinta de la Centrul Medical din cadrul Universitatii Rochester din New York. Filmele precum "Avatar" sunt daunatoare persoanelor care au deja probleme cu vederea, deoarece o sesiune 3D prelungita s-ar putea sfarsi cu dureri insuportabile de cap, noteaza Gandul.

Toxoplasmoza, un mare pericol pentru sarcina. Pentru femeile gravide sau pentru cele care doresc sa ramana insarcinate, infectia cu Toxoplasma este o reala problema. Toxoplasmoza este o infectie produsa de un mic parazit numit Toxoplasma gondii. Infectia este frecventa la pasari si la mamifere si se transmite oamenilor. Pisicile sunt singurele purtatoare vii ale parazitului, iar cand o pisica este infectata, materiile ei fecale contin oua de Toxoplasma gondii pe o perioada de aproximativ 2 saptamani, scrie Libertatea.

Pantofii de sport cu talpa groasa – pericol pentru articulatii. Acest tip de incaltaminte are talpa mai ridicata la calcai, ceea ce tensioneaza suplimentar bolta piciorului. O echipa de cercetatori canadieni de la Universitatea din Virginia a constatat ca pantofii de sport cu talpa groasa sunt un adevarat pericol pentru articulatiile membrelor inferioare. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat un grup de 68 de adulti, 37 femei si 31 de barbati, care alergau in mod regulat cel putin 25 de kilometri pe saptamana. Subiectii au fost pusi sa alerge pe banda atat desculti, cat si incaltati cu pantofi de sport. Testele efectuate de cercetatori, in timpul acestor curse, asupra articulatiilor gleznelor, genunchilor si soldului au aratat ca efortul de deplasare inregistrat de subiecti cand erau incaltati era mai mare cu aproximativ 54 la suta decat atunci cand participantii la studiu erau desculti, noteaza Gandul.

Uleiurile volatile cresc dorinta sexuala. Desi sunt folosite de aproape 5.000 de ani, putini oameni cunosc proprietatile terapeutice multiple ale uleiurilor volatile. Anumite uleiuri au efecte calmante, altele sunt tonifiante, iar altele cresc pofta de mancare, sau trezesc dorinta sexuala. Iar in terapie se folosesc doar uleiurile naturale volatile, obtinut din hormonii plantelor, scrie Libertatea.

Dopamina influenteaza capacitatea de a lua decizii. Substanta joaca un rol important atunci cand vrem sa ne alegem o slujba sau cand dorim sa ne intemeiem o familie. Nivelul de dopamina, substanta care transmite informatia intre multe dintre celulele creierului, influenteaza capacitatea de a lua decizii, avand un impact direct asupra vietii de zi cu zi, arata un studiu al cercetatorilor britanici de la Universitatea UCL. Experimentul realizat de specialisti a testat presupozitia potrivit careia alternarea nivelului de dopamina din creier afecteaza procesul analitic de luare a deciziilor, scrie Gandul.

Intareste-ti organismul in sezonul rece. In perioada sezonului rece, imunitatea organismului este scazuta, de aceea este bine sa acordam o atentie sporita sanatatii noastre. Imunitatea este cea care asigura o viata lunga, si protejeaza organismul de raceli, insa ea poate sa fie afectata de mai multi factori, printre care cei mai frecventi sunt: apa, aerul, si tutunul. Specialistii recomanda ca pentru protectia organismului de boli, sa consumam multe fructe si legume bogate in vitamine. De asemenea, suplimentele farmaceutice de vitamine si minerale, ar putea sa vina in ajutor, noteaza Libertatea.